У Кропивницькому відбулася церемонія посвяти у студенти

Серпень 31, 2019 | Новини | Переглядів: 1025 | Коментарі: 0

31 серпня Донецький національний медичний факультет прийняв до своїх лав студентів на базі освітнього рівня молодший спеціаліст та на базі повної загальної середньої освіти. 

У стінах ДНМУ у Кропивницькому це вже четверта церемонія посвяти у студенти. Цього року 85% першокурсників 2016 року успішно склали КРОК. 

Частина з 46 студентів навчатиметься на другому курсі, частина - вступила на перший курс. Це майбутні спеціалісти галузі медицини, стоматології та педіатрії.

Привітати вчорашніх абітурієнтів, а сьогодні студентів до зали медичного університету завітали головні лікарі провідних лікувальних закладів області, народний депутат восьмого скликання Костянтин Яриніч, викладачі кафедр, студенти старших курсів, батьки та друзі.

Відкрилися урочистості виконанням Державного Гімну. Честь проголосити урочисту обіцянку першокурсника випала студентці першого курсу Валерії Рябченко. Першокурсники пообіцяли глибоко вивчати фундаментальні та спеціальні медичні дисципліни, оволодівати гуманною професією лікаря, жити й вчитися так, щоб бути готовим надати медичну допомогу. Проголосивши обіцянку, студенти під гімн ДНМУ одягли білий халат — символ людяності та моральної чистоти.

Привітав студентів в.о. ректора ДНМУ Анатолій Сустрєтов. Він зазначив, що навчання на медичному факультеті вимагає працелюбства та побажав наполегливо вчитися на шляху до лікарської професії та запам'ятати студентські роки. Від Анатолія Станіславовича студенти отримали символічний ключ до знань та пообіцяли берегти традиції університету.

Декан другого медичного факультету Петро Сидоренко, вітаючи студентів, відзначив, що їм довелося багато пережити через зміни в умовах вступу - введення математики для обов'язкового складання абітурієнтами медичних ВНЗ. Це і є однією з причин зменшення набору до медичних університетів. Але студенти першого курсу впоралися з цим завданням. Петро Іванович відзначив, що університет не відбувся би без підтримки влади на обласному та державному рівні. Завдяки цьому, університет сьогодні має наукову та клінічну базу — це вісім затверджених клінічних баз та на четвертому курсі відкривається ще вісім. Очікується підписання наказу стосовно цього новим Міністром охорони здоров'я.

За традицією студенти-першокурсники отримали від декана медичного факультету №2 символічну залікову книжку.

Вітчизняні та іноземні студенти ДНМУ старших курсів підготували для аудиторії чудові музичні та хореографічні композиції, щоб цей святковий день запам'ятався на роки. Попереду у першокурсників вивчення фундаментальних дисциплін та ціла низка цікавих подій.

Ірина Полулях


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool