У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

Липень 31, 2024 | Новини | Переглядів: 428 | Коментарі: 0

У Кропивницькому Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського провела інформаційно-просвітницьку вуличну акцію «ПротиДій торгівлі людьми».

Партнерами виступили Департамент соціального захисту населення ОВА, Обласний центр зайнятості, ГУ Національної соціальної сервісної служби в області, відділ міграційної поліції ГУНП, ГО «Обласний жіночий інформаційний центр», ГО «Чистий аркуш», Кропивницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Управління держпраці в області, відділ зав’язків з громадськістю управління патрульної поліції в області та Кіровоградська обласна прокуратура.

У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

На учасників акції чекали презентація книжкової виставки,  експрес-опитування щодо поінформованості людей про проблему торгівлі людьми, інформаційні матеріали, інтерактиви «Правда чи фейк про торгівлю людьми» та «Світ без рабства – наше спільне завдання!».

Спільно з курсантами Донецького університету внутрішніх справ влаштували флешмоб «Розумій та протидій!».

В опитуванні щодо обізнаності кропивничан з проблемою торгівлі людьми взяла участь майже тисяча людей. Усі респонденти вважають торгівлю людьми актуальною проблемою як для світа в цілому, так і для України. Рівна кількість респондентів вважає що причиною торгівлі людьми є те, що вона займає третє місце за прибутковістю після торгівлі зброєю та наркотиками, а також бідність і неможливість знайти роботу. Серед варіантів відповідей на питання про особисті дії щодо попередження випадків сучасного рабства, найчастіше учасники опитування вибирали поширення інформації та участь в просвітницьких акціях.

Нагадаємо, що якщо раніше з торгівлею людьми асоціювалося сексуальне рабство, то сьогодні вона набула багато форм: від примусової праці до нелегальної трансплантації органів. Жертвою може стати будь-яка людина, незалежно від статі, віку, соціального статусу або рівня освіти.

Бібліотека Чижевського пропонує багато важливої інформації, яка допоможе підвищити обізнаність про різні види та форми експлуатації людини. Наприклад, збірку законодавчих, нормативно-правових актів та довідкових матеріалів «Протидія торгівлі людьми», навчально-методичний посібник «Протидія торгівлі людьми», монографію Марії Набруско «Використання матеріалів оперативно-розшукової діяльності на початковому етапі розслідування торгівлі людьми», навчально-методичний посібник «Соціально-педагогічні основи протидії торгівлі людьми та експлуатації дітей» тощо.
Обізнаність – це крок до безпеки.

Лариса Семенова 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool