Новомиргородське територіальне медичне об’єднання оновлюється

Червень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 914 | Коментарі: 0

Протягом 2017-2018 років Новомиргородська районна державна адміністрація спільно із районною радою послідовно реалізують заходи стосовно оновлення закладів системи охорони здоров'я районного рівня.

Зокрема, у районному територіальному медичному об’єднанні за останній час було капітально відремонтовано терапевтичне, пологове і дитяче відділення, оновлено лабораторію.

У рамках робочої поїздки голови облдержадміністрації, йому було представлено результати капітального ремонту анестезіологічного відділення РТМО. За кошти районного бюджету, а це більше 843 тис. грн., було придбано дефібрилятор CU-ND1, 2 електрокардіографи, 6 ліжок медичних функціональних (2-х секційні - 3 шт., 3-х секційні – 3 шт.), кондиціонер, апарат наркозно-дихальний та концентратор кисневий. Від голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка завідуючий відділенням Костянтин Дімітров отримав сертифікат на придбання іще одного кондиціонеру.

Керівник анестезіологічного відділення РТМО зауважив, що лікарня потребувала обладнання такого рівня. Лише за п'ять місяців нинішнього року до відділення поступило 102 хворих. Крім того, непоодинокими є випадки доставки хворих після важких політравм.

Голова обласної державної адміністрації зустрівся із трудовим колективом Новомиргородського РТМО та поспілкувався щодо проведення медичної реформи. Він зокрема зауважив,

що "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Новоукраїнського району першим в області виконав завдання із укладання декларацій на обслуговування пацієнтів лікарями первинки. Зважаючи на це, вже з 1 липня цього року первинний рівень охорони здоров'я в цьому районі буде фінансуватися за новим принципом. "Ця нова формула фінансування дає змогу отримувати більше коштів, ніж раніше. Це підтверджують результати проведеного фахівцями відповідного аналізу, – зауважив Сергій Кузьменко. – Тож з 1 липня лікарі цього Центру отримають на первинку більшу суму коштів, а це, безумовно, покращить мотивацію лікарів та молодшого медичного персоналу".

Також голова обласної державної адміністрації привітав керівництво, лікарів, середній та молодший медичний персонал із наступаючим Днем медичного працівника. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool