На Кіровоградщині виявлено фальшивих ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Квітень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1096 | Коментарі: 0

У порядку правозахисної діяльності прокуратурою Добровеличківського району проведено перевірку щодо законності виплати пенсій, допомог та компенсацій учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які проживають на території даного району. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

За її результатами прокуратурою Добровеличківського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.358 та ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України. Йдеться про встановлення фактів підроблення та подачі до управління Пенсійного фонду України в Добровеличківському районі експертних висновків Дніпропетровської регіональної міжвідомчої експертної комісії про наявність причинного зв’язку захворювань трьох громадян з виконанням ними обов’язків військової служби по ліквідації аварії на ЧАЕС. Як результат, цим особам неправомірно призначено та виплачено пенсії, допомоги і компенсації в загальній сумі близько 325 тис. грн. Тобто вони шляхом обману заволоділи коштами ПФУ та управління праці та соціального захисту населення Добровеличківської РДА.

Триває слідство.
Загалом за результатами правильності призначення пенсій особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС органами прокуратури Кіровоградщини порушено 11 кримінальних справ, розмір збитків нанесених державі складає 3,2 млн. грн.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool