Кіровоград: презентація книги Олега Бабенка у обласному художньому музеї (фото)

Лютий 06, 2013 | Новини | Переглядів: 1131 | Коментарі: 2

5 лютого 2013 року в рамках роботи «Літературної вітальні» в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася презентація книги літературознавця, краєзнавця, музеєзнавця, громадського діяча Олега Олександровича Бабенка «Самоцвіти степів полинових» (із спостережень над творчістю видатних земляків).

Олег Бабенко є головою правління Кіровоградської обласної організації Національної спілки краєзнавців України та громадської організації «Кіровоградська обласна спілка краєзнавців», благодійної організації «Центрально-Українська Православна Духовно-Соціальна Академія», лауреатом обласної краєзнавчої премії імені В.Ястребова (2004) та лауреатом обласної літературної премії імені Є.Маланюка (2012). Має понад 70-ти публікацій наукового, науково-популярного та навчально-методичного характеру, у тому числі близько 30-ти брошур та книг. Керівник авторського колективу та відповідальний редактор видання «Національна книга Пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Кіровоградська область» (2008). За його сценаріями Кіровоградською обласною державною телерадіокомпанією створено відеофільми краєзнавчого спрямування : «Лиш Храм збудуй…», «Окраса чарівного Степу».

В стінах храму мистецтв, гості заходу мали змогу з уст самого автора почути про ідею створення книги, її назву, про літературознавчі спостереження над окремими аспектами творчості корифеїв українського театру М.Кропивницького, М.Старицького та І.Тобілевича (Карпенка-Карого), цікаві факти про творчі постаті С. Тобілевич, А.Тарковського й Є.Маланюка, П.Байдебури, М. Смоленчука та ін.
Презентація видання пройшла в теплій та доброзичливій атмосфері, мала численні схвальні відгуки гостей музею. Друзі та шанувальники таланту щиро привітали Олега Олександровича з таким літературознавчим доробком і побажали йому подальших творчих здобутків, успіхів і наснаги. Саме за видання книги «Самоцвіти степів полинових» Олег Бабенко отримав «Степового орла», ставши лауреатом обласної літературної премії імені Є.Маланюка.
Приємним є той факт, що для оформлення обкладинки книги Олег Олександрович обрав зображення картини заслуженого художника України Б.М.Вінтенка (1927-2002) «Після дощу» (1999) з фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею.

Кіровоград: презентація книги Олега Бабенка у обласному художньому музеї (фото)

Кіровоград: презентація книги Олега Бабенка у обласному художньому музеї (фото)

Кіровоград: презентація книги Олега Бабенка у обласному художньому музеї (фото)


Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool