Кіровоград готується вшанувати учасників бойових дій

Лютий 04, 2016 | Новини | Переглядів: 1290 | Коментарі: 0

Заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 27-ої річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан обговорювалися на робочій нараді керуючого справами виконкому Альвіни Бондаренко з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 4 лютого.

В рамках міських заходів, 12 лютого планується проведення урочистого засідання з нагоди пам’ятної дати з врученням грошової допомоги сім’ям загиблих в Афганістані та інвалідам війни, учасникам бойових дій на території інших держав. Урочистості розпочнуться о 10.00 в 426 кімнаті приміщення міської ради.

А напередодні 15 лютого, керівництво міської ради відвідає інвалідів війни та учасників бойових дій дома, за місцем проживання і в закладах охорони здоров’я, де вони проходять курс лікування.

Значну роль міський план заходів приділяє патріотичному вихованню громадян, особливо молодого покоління. Передбачається проведення низки тематичних уроків, лекцій, зустрічей з воїнами – “афганцями” у загальноосвітніх, позашкільних, вищих навчальних закладах, дитячо – юнацьких клубах. У ці дні відкриються виставки фотографій, документів та архівних матеріалів у музеях і бібліотеках обласного центру.

На кіровоградців та гостей міста очікує велика кількість різноманітних спортивних змагань на вшанування пам’яті бійців – інтернаціоналістів.
- Важливо, щоб учасниками усіх цих подій були безпосередньо ветерани афганської війни, - наголосила під час наради Альвіна Бондаренко. – Тож особлива увага при організації таких заходів має бути приділена тісному контакту з громадьскими організаціями воїнів.

Безпосередньо 15 лютого у Кіровограді відбудуться традиційна хода від площі Героїв Майдану до пам’ятника воїнам – інтернаціоналістам всіх поколінь Кіровоградщини, покладання квітів та молебень. Початок ходи – о 12.00. А до цього, зранку, ветерани “афганці” з’їздять на всі міські цвинтарі, де поховані їх бойові побратими, щоб вшанувати їхню пам’ять живими квітами.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool