Кіровоград готується вшанувати учасників бойових дій

Лютий 04, 2016 | Новини | Переглядів: 1309 | Коментарі: 0

Заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 27-ої річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан обговорювалися на робочій нараді керуючого справами виконкому Альвіни Бондаренко з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 4 лютого.

В рамках міських заходів, 12 лютого планується проведення урочистого засідання з нагоди пам’ятної дати з врученням грошової допомоги сім’ям загиблих в Афганістані та інвалідам війни, учасникам бойових дій на території інших держав. Урочистості розпочнуться о 10.00 в 426 кімнаті приміщення міської ради.

А напередодні 15 лютого, керівництво міської ради відвідає інвалідів війни та учасників бойових дій дома, за місцем проживання і в закладах охорони здоров’я, де вони проходять курс лікування.

Значну роль міський план заходів приділяє патріотичному вихованню громадян, особливо молодого покоління. Передбачається проведення низки тематичних уроків, лекцій, зустрічей з воїнами – “афганцями” у загальноосвітніх, позашкільних, вищих навчальних закладах, дитячо – юнацьких клубах. У ці дні відкриються виставки фотографій, документів та архівних матеріалів у музеях і бібліотеках обласного центру.

На кіровоградців та гостей міста очікує велика кількість різноманітних спортивних змагань на вшанування пам’яті бійців – інтернаціоналістів.
- Важливо, щоб учасниками усіх цих подій були безпосередньо ветерани афганської війни, - наголосила під час наради Альвіна Бондаренко. – Тож особлива увага при організації таких заходів має бути приділена тісному контакту з громадьскими організаціями воїнів.

Безпосередньо 15 лютого у Кіровограді відбудуться традиційна хода від площі Героїв Майдану до пам’ятника воїнам – інтернаціоналістам всіх поколінь Кіровоградщини, покладання квітів та молебень. Початок ходи – о 12.00. А до цього, зранку, ветерани “афганці” з’їздять на всі міські цвинтарі, де поховані їх бойові побратими, щоб вшанувати їхню пам’ять живими квітами.

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool