Добровеличківська райлікарня - яскравий приклад якісних змін у медичних закладах ІІ-го рівня (фоторепортаж)

Вересень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1328 | Коментарі: 0

Реформування медичної галузі – один із пріоритетних напрямків державної політики. Президент України вимагає приділяти особливу увагу медичним закладам ІІ-го рівня, зокрема, якості оснащення і укомплектованості кадрами. Переконатися у тому, що на Кіровоградщині швидкими темпами розвивається медицина другого рівня можна на прикладі Добровеличківської райлікарні.

Капітальний ремонт приміщення, відведеного під центр ранньої діагностики, низка вартісного медичного обладнання, що закуповується в лікарню як за рахунок бюджетних коштів, так і за підтримки меценатів, прихід молодих спеціалістів – це той список виконаних заходів, що дозволяє лікарні оновлюватися, розвиватися, конкурувати із подібними закладами сусідніх районів.
Вчора у Добровеличківській райлікарні побував голова облдержадміністрації Сергій Ларін. Він ознайомився із ходом робіт у діагностичному центрі, оглянув рентген-кабінет, оснащений цифровою апаратурою. Кабінет працює уже не перший місяць, і технічний рівень апаратури, що там функціонує впливає на вибір пацієнтів із сусідніх районів, де проходити обстеження: у власних райлікарнях, чи їхати у Добровеличківку. Так, головний лікар Добровеличківської райлікарні Петро Гинькут запевнив - до них на обстеження приїздять люди з Вільшанського, і з Новоукраїнського районів. Голова облдержадміністрації Сергій Ларін підкреслив, що рання діагностика – це запорука збереження міцного здоров'я для кожної людини, саме тому, як продовжив він далі, і Президент України визначив низку завдань щодо розвитку медицини саме у цьому напрямку. "І це добре, - переконаний голова облдержадміністрації, - коли люди мають змогу вибирати, де їм краще лікуватися, не їхати виключно до обласного центру чи ж взагалі до інших регіонів".
Сергій Ларін підкреслив, що за останні два роки медичній галузі області взагалі приділено особливу увагу, з державного бюджету профінансовано безпрецедентну суму коштів – 200 млн. грн.
- За два роки, що я працюю в області ми, чесно кажучи, чи не найбільшу увагу приділили медичній галузі. Близько 200 млн. грн. з державного бюджету направлено на медицину. Ще раз хочу нагадати, ми відкрили перший в Україні перинатальний центр і змінили сумну статистку по дитячій і материнській смертності і область вже далеко не на останніх позиціях за цим показником. Серцево-судинний центр у кардіоцентрі. Гама-камера в онкодиспансері. Кожна райлікарня отримала цифрову рентген-апаратуру. І ми продовжуємо працювати у цьому напрямку – іще надійдуть "швидкі допомоги", далі – заміна УЗД-апаратів. Ми на правильному шляху. І жодна райлікарня не закриється. Навпаки, коли є прагнення до удосконалення – буде й далі розвиватись, - наголосив Сергій Ларін.
Головний лікар Добровеличківської райлікарні Петро Гинькут підтвердив: "Ми відчуваємо значне покращення і підтримку влади". Вже чимало зроблено, одразу видно – головний лікар без діла не сидить і активно працює над розвитком закладу. Він розповів, що уже має попередні домовленості із народним депутатом Станіславом Березкіним про пересувний флюорограф. Коли лікарнія одержить власний такий флюорограф, він обслуговуватиме не лише Добровеличківський район, а й сусідні території.
Для Добровечківської райлікарні Сергій Ларін передав вчора чергову партію медичного обладнання, а сім'ї молодих лікарів-анестезіологів Ігорю та Олені Шаповаловим керівник області вручив ключі від квартири.

Добровеличківська райлікарня - яскравий приклад якісних змін у медичних закладах ІІ-го рівня (фоторепортаж)

Добровеличківська райлікарня - яскравий приклад якісних змін у медичних закладах ІІ-го рівня (фоторепортаж)

Добровеличківська райлікарня - яскравий приклад якісних змін у медичних закладах ІІ-го рівня (фоторепортаж)v


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool