Зростання промислового виробництва буде забезпечено цього року

Січень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 894 | Коментарі: 0

Досягти позитивної динаміки до 2,5% зростання в промисловому виробництві буде можливо за рахунок використання резервів і власних ресурсів.

Сповільнення темпів падіння обсягів промислового виробництва, що намітилися в останні місяці минулого року, дозволяє робити позитивні прогнози щодо динаміки його зростання. А затверджена Урядом програма промислової кооперації з Росією, зниження ціни на російський газ на третину і кошти, отримані від продажу євробондів, стануть базисом для початку зростання промисловості . Тому що в першу чергу більша частина від 15 млрд. дол. США піде на модернізацію промисловості, обладнання якої, за словами Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, застаріло на 65%.
Важливо зазначити, що домовленості та підписані численні угоди, загальна сума яких становить 30 млрд. дол. США, з новим стратегічним партнером України Китаєм також відкривають для українських виробників нові горизонти.
Тому, як кажуть у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, показники промислового виробництва зможуть продемонструвати позитивну динаміку в цьому році.
На нараді з питань розвитку окремих галузей промисловості перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта заявив, що промисловість зможе перебороти негативну тенденцію цього року. «Україна, виважено використовуючи резерви і власні ресурси, зможе в 2014 році зупинити падіння виробництва промислової продукції і вийти, за сприятливих умов і нашої спільної наполегливої роботи, на позитивну динаміку в середньому до 2,5% зростання», — переконаний Анатолій Максюта.
Експерти зазначають, що в 2014 році Мінекономрозвитку буде посилено працювати над підтримкою ефективного діалогу між органами державної влади та виробниками. Самі виробники зазначають, що скоординовані дії в конкретних напрямах і галузях промислового сектору економіки і мобілізація наукового та економічного потенціалу України допоможуть промисловості отримати необхідний заряд для створення перспективи зростання.
Плани з модернізації промислового потенціалу країни, які розробляє і затверджує Уряд, включають в себе новітні технології, освоєння і випуск нових видів продукції. Як зазначав раніше Микола Азаров, галузі економіки України вимагають якнайшвидшого переобладнання, бо найближчий час стане часом нових викликів для української економіки, пов'язаних із підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, нового витка розвитку торговельних відносин з країнами Співдружності Незалежних Держав (СНД) і Митного союзу.
Першочерговим завданням Уряду та Мінекономрозвитку зокрема перший заступник міністра вважає пошук рішення для стабілізації становища в хімічній промисловості й автомобілебудуванні. «Комплексний підхід до вирішення питання може стати причиною нарощування позитивних тенденцій в економіці України вже в найближчій перспективі. Перш за все, необхідно звернути увагу на зміцнення таких галузей, як хімічна промисловість, автомобілебудування і взагалі машинобудівний комплекс», — зазначив Анатолій Максюта.
Як встановлено Концепцією Державної цільової економічної програми розвитку легкового автомобілебудування на період до 2020 ріку, до кінця терміну дії Програми буде створено близько 175,8 тис. нових робочих місць. Крім того, очікується збільшення випуску легкових автомобілів у 10 разів і відновлення позицій вітчизняних автомобілів на внутрішньому ринку з 20% в 2012 році до 57% за перші п'ять років реалізації Програми.

Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool