МОЗ затвердило єдину форму медичної довідки для зарахування дитини до закладів освіти

Червень 29, 2024 | Здоров'я та краса | Переглядів: 156 | Коментарі: 0

Наразі немає потреби проходити огляд у декількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми.

Огляд проводить сімейний лікар. Для вступу дитини до будь-якого закладу освіти видається уніфікована довідка № 086/о «Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)».

 Обстеження дитини сімейним лікарем враховує всі базові вимоги для зарахування її до дитячого садочка та школи. Огляд включає збір анамнезу, фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, вимір зросту та маси тіла, дослідження зору, слуху, постави. Лише у разі виявлення порушень розвитку чи хвороб сімейний лікар направляє дитину до лікаря-спеціаліста. Обов’язково перед садочком та школою дитину оглядає стоматолог.

 Дитина може пройти медичне обстеження в будь-який зручний час протягом року. Результати цього обстеження чинні рік з дати його проходження.

 Медичні огляди для зарахування дитини до закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти проводяться у випадку, якщо це вимагається закладом освіти чи встановлено умовами прийому на навчання до таких закладів.

“Міністерство охорони здоров’я виступає чітко проти сидіння в чергах влітку заради отримання папірця для садочка чи школи, проти оглядів проведених лікарями поспіхом, бо в черзі ще 50 пацієнтів за довідками, проти масових направлень на флюорографію тільки тому, що дитині виповнилося 14, 15, 16 або 17 років, бо так вимагає наказ. Тому ми скасували такі морально застаріли норми. Натомість будуємо нову систему профілактики, яка орієнтована на реальні потреби кожної дитини, а не на формальні папірці-довідки для школи.”, - Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України


 Наразі немає потреби проходити огляд у декількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми.

Джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool