У благодійній організації допомогли жінці полюбити своє немовля

Серпень 19, 2024 | Народний репортер | Переглядів: 69 | Коментарі: 0

«Я відмовляюся від дитини. Я не зможу її сама виховувати, я не справлюся», - це найперші слова, які сказала багатодітна мама Інна (ім’я змінено) після пологів, написавши одразу відмову.

 Але про це у благодійній організації «100 відсотків життя. Кропивницький» дізналися пізніше.

Інна (ім’я змінено) під соціальним супроводом благодійної організації перебуває кілька років. Про ВІЛ-позитивний статус вона дізналася після народження першої дитини, до цього тест на ВІЛ не робила, а коли й робила, був період «вікна». З того моменту соціальна працівниця Катерина Ігнатьєва надає моральну підтримку жінці та допомагає з гігієнічними наборами, якими вагітних та породіль з ВІЛ-позитивним статусом підтримують у благодійній організації.

У житті Інни все складалося по-різному – було кілька чоловіків, від яких вона народила дітей. Кожному вірила, любила, будувала спільне майбутнє допоки вони не починали вживати алкоголь, ображати. У таких стосунках жінка швидко ставила крапку, адже не хотіла бути жертвою такого кохання. Але доля ніби навмисне підкидала саме таких чоловіків… Так сталося і цього разу. Спочатку вони разом чекали немовля, а перед народженням дитини чоловік Інни пішов у запій, вигнав її з дому з дітьми, а в слід їй кричав, що йому не потрібна дитина, яку виношує Інна. Відчай, страх, занепокоєння… Скільки всього жінка пережила у цей момент. Поки шукала квартиру, проживала кілька днів у родичів, а потім поїхала у пологовий будинок народжувати.

«Перед пологами ми часто спілкувалися з Інною. Ми мали зустрітися у благодійній організації, щоб я видала набір перед пологами. Однак вона не з’явилася. Минуло ще кілька днів, як вона відповіла на мій дзвінок. Одразу я відчула, що в неї щось сталося – голос сумний, подавлений. Запитую: «Ти отримала профілактику на дитину» (профілактика видається діткам, у яких мама з ВІЛ-позитивним статусом – авт). Вона каже: «Я написала відмову від дитини». У її голосі стояла грудка. Я почала з нею спілкуватися, щоб дізнатися, що сталося. Важка післяпологова депресія, війна, нерозуміння, як бути з дітьми через чергове розлучення. Я порадила консультацію нашого психолога Ольги», - розповідає Катерина Ігнатьєва – соціальна працівниця проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині», що підтримано Глобальним фондом.
Наша психолог Ольга Погоріла провела кілька психологічних сесій, допомігши жінці заспокоїтися та відчути важливість її ролі в житті новонародженої дитини. Соціальна працівниця також весь час була на зв’язку і пропонувала допомогу речами для дитини – одягом, дитячим харчуванням, сертифікати на продукти харчування.

«На щастя, вона нас почула, забрала заяву про відмову. Наразі її дитина з нею. За кілька тижнів Інна сама зателефонувала і подякувала, що в той важкий для неї період, ми були поряд», - каже Катерина.

Нещодавно Інна приходила у благодійну організацію за черговою допомогою з малюком на руках. Вона радісно його обіймає, цілує і дякує, що в скрутний для неї час благодійна організація надала таку велику підтримку.

«Все у моєму житті налагоджується завдяки вам», - з вдячністю каже Інна.

У БО «100 відсотків життя. Кропивницький» можна пройти безплатне тестування на ВІЛ за адресою: вул. Преображенська, 2 (будинок побуту), 6 поверх, каб. 614. Зателефонувати або написати, щоби поставити запитання з теми, можна за номером: 067 00 55 303.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool