У Кропивницькому відкрився оригінальний живописний вернісаж Ольги Краснопольської

Серпень 19, 2024 | Новини | Переглядів: 92 | Коментарі: 0

Оригінальний персональний вернісаж влаштувала знана кропивницька художниця Ольга Краснопольська в музеї, в якому вже другий рік успішно працює провідною науковою співробітницею.

«Виставка-подорож пані Олі “Десять днів дощу серед спекотного літа”» – саме так символічно назвала свою мистецьку акцію художниця. А поштовхом до її проведення стала творча поїздка мисткині у Ворохту, що на Івано-Франківщині, в липні цього року, де вона доєдналася до пленеру, який щорічно проводять дніпровські художники Марія Грім, до речі, наша землячка, та її чоловік Олександр Василенко для своїх вихованців студій образотворчого мистецтва, керівниками яких вони є, Дніпровського міського палацу дітей та юнацтва.

Тож, експозицію презентованої виставки й склали графічні та живописні доробки, створені Ольгою Краснопольською під час десятиденного художнього марафону. А це понад сорок етюдів – акварельні та гуашеві малюнки, твори, виконані акрилом, олійною пастеллю та у змішаній техніці, а також начерки маркером зі скетчбука. Численні карпатські ландшафти насичені прозорістю, рухом повітря та яскравим світлом барв палітри мисткині, закоханої в українську природу. Вони ніби промовляють, що не слід відкладати життя на потім, потрібно милуватися красою, цінувати кожну мить та наповнюватися позитивом і оптимізмом. Вражають характерністю і портрети юних художниць – учасниць пленеру, які, попри постійні обстріли міста Дніпра, мужньо продовжують навчатися образотворчому мистецтву з незаперечною вірою в перемогу своєї країни.

У Кропивницькому відкрився оригінальний живописний вернісаж Ольги Краснопольської

Особливу увагу на виставці привертають ще й інсталяції, які стали її органічною складовою. Їх ідейною натхненницею є художниця Наталія Корнілова, вона ж авторка дизайну афіші та флаєру виставки. Фактурна оформлювальна оздоба символічно відтворює Карпатські гори з рясними дощами, на її тлі й експонуються пленерні доробки Ольги Краснопольської в оточенні авторських текстів-коментарів та кольорових світлин художниці в плащі-дощовику, який також є експонатом виставки, як і стільчик, палітра, пензлі та скетчбук, що подорожували разом з невтомною до творчості мисткинею.

Ольга Краснопольська і справді є креативною особистісю, яка активно презентує своє мистецтво. В її творчому арсеналі постійна участь в обласних та всеукраїнських художніх виставках, неординарні персональні вернісажі та поетичні проєкти. Вона кропивничанка, народилася 21 серпня 1983 року, в рідному місті навчалася в дитячій художній школі ім. О.Осмьоркіна та здобула професійну мистецьку освіту в Центральноукраїнському державному університеті ім. В.Винниченка. Успішно реалізує себе і як викладач. І все ж її стихія – образотворчість, живописні картини та графічні роботи художниці завжди викликають особливі емоції і спонукають до роздумів про людське буття та події сьогодення.

А ще Ольга Краснопольська неперевершена оповідачка. Всі, хто завітав до музею на відкриття виставки, були просто зачаровані її розповіддю, прикрашеною яскравими фото та відеосюжетами, що демонструвалися на великому екрані у супроводі звуків дощу, про те, як цікаво проходив пленер в перервах між зливами в очікуванні сонячних променів, про пригоди в дорозі та під час сходження на гірські вершини, а головне про спілкування з творчою молоддю. «Це мальована історія про те, як художники відпочивають у суворому режимі пленерів. Розповідь про чудових людей, які підтримують один одного у важкі часи. І про неймовірно талановиту молодь, яка надихає жити і працювати», – зазначила на завершення Ольга Краснопольська, із задоволенням роздаючи автографи на флаєрі виставки для друзів і шанувальників її творчості.

Поспішайте до музею відвідати художню виставку Ольги Краснопольської, щоб сповна насолодитися карпатською прохолодою в спекотне кропивницьке літо.  

Джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool