За тиждень сезон полювання на Кіровоградщині завершиться

Січень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 954 | Коментарі: 0

26 січня, полюванням на хутрового звіра, в області завершується мисливський сезон 2013/2014 років. По закінченні сезону полювання в мисливських угіддях області розпочнеться щорічний облік диких тварин.

За даними сектору мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства, ведення мисливського господарства на території Кіровоградщини здійснюють 31 користувач мисливських угідь. Найбільш популярним в області є полювання на диких парнокопитних тварин – кабана, козулю, оленя благородного та плямистого. Про це свідчить кількість проведених полювань нинішнього мисливського сезону – 269. У більшості з них мисливці не залишились без здобичі, однак шкоди лісовій мисливській фауні це не завдало.
Під час полювання порушень в плані дотримання правил техніки безпеки зафіксовано не було. Спеціалізовані рейдові бригади з охорони державного мисливського фонду зафіксували 106 випадків недотримання правил полювання - порушники закону не мали відповідних документів на право полювання.
В області зареєстровано майже 20 тисяч мисливців, у тому числі 35 осіб жіночої статі. Торік армія мисливців Кіровоградщини поповнилась майже на 450 осіб. До виходу на полювання підготувались 8178 чоловік, отримавши контрольні картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання.
Нещодавно в Луганській області стався випадок захворювання дикого кабана на африканську чуму свиней. Тримаючи це питання на постійному контролі, на виконання доручень Держлісагентства України та державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації, державна лісова охорона спільно з єгерською службою користувачів мисливських угідь проводить спостереження в угіддях за клінічним станом диких кабанів. Так, згідно з отриманими даними, загибелі диких кабанів у мисливських угіддях області зафіксовано не було.

Прес-служба Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool