За підсумками 2011 року платники податків Кіровоградської області перерахували до зведеного бюджету 1 млрд. 875 млн. грн.

Січень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1025 | Коментарі: 0

Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник голови комісії з проведення реорганізації ДПА у Кіровоградській області, перший заступник голови ДПА в області Сергій Колотуха. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

За його словами, додаткові надходження порівняно з аналогічним періодом попереднього року склали 248,3 млн. грн. Майже 172,7 млн. грн. додаткових надходжень отримали й місцеві бюджети: річний рівень надходжень тут становить 1 млрд. 242 млн. грн., а темпи росту – 16,1 відсотка. 

Податківцям Кіровоградщини в умовах дії Податкового кодексу України вдалося забезпечити приріст у надходженнях податків та зборів до загального фонду державного бюджету. Так, протягом зазначеного періоду до нього додатково надійшло 88 млн. грн. податку на додану вартість, 33,4 млн. грн. податку на прибуток підприємств, а також 2,7 млн. грн. збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності. Поряд з цим, зросли й надходження з більшості податків та зборів, які спрямовуються до місцевих бюджетів: з податку на доходи фізичних осіб надходження склали 950,1 млн. грн., що на 140,1 млн. грн. більше, ніж у 2010 році, з плати за землю – 172,6 млн. гривень (більше на 22 млн. грн.). Також протягом 2011 відбулося зростання надходжень таких податків, як єдиний податок (додатково отримано 6 млн. грн.), плата за користування надрами (додатково – 3 млн. грн.), екологічний податок (додатково – 3,3 млн. грн.), фіксований сільськогосподарський податок (додатково – 1,1 млн. грн.) та інших.
За словами посадовця, податковий кодекс України остаточно впорядкував адміністрування податку на додану вартість і, зокрема, такий важливий аспект, як його відшкодування. Протягом 2011 року суб’єкти господарської діяльності Кіровоградської області заявили до відшкодування 464,6 млн. грн. ПДВ. Податкові органи регіону відшкодували їм 527,6 млн. грн. податку на додану вартість. Це на 456,1 млн. грн. більше, ніж у 2010 році. Разом з тим, постійно збільшується кількість кіровоградських підприємств, які отримують бюджетне відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Якщо по деклараціях за березень 2011 року право на автоматичне відшкодування ПДВ отримало 1 підприємство, то за листопад 2011 року – вже 5: ПРАТ "Гідросила АПМ", ПАТ "Гідросила", ПРАТ "Торговий дім "Гідросила", ПП "ТД "Креатив-розлив" та МААК "Урга". Їм у 2011 році в автоматичному режимі було відшкодовано 177,3 млн. грн. ПДВ. Крім цього, протягом 2011 року упереджено 36,2 млн. грн. ПДВ, безпідставно заявленого до відшкодування.
Сергій Васильович підкреслив – одним із кроків до співробітництва із платниками податків стало скорочення у 2011 році кількості перевірок з боку податкової служби. Зокрема, кількість планових перевірок платників податків-юридичних осіб у поточному році порівняно з минулим роком зменшено більше ніж у 2 рази (у 2010 році проведено 592 таких перевірки, у 2011 – 285). Ця тенденція зберігатиметься і в 2012 році. Також, у 2012 році продовжується мораторій на проведення фактичних перевірок суб’єктів господарювання-фізичних осіб малого та середнього підприємництва, в першу чергу це стосується проведення перевірок невеликих кафе, магазинів та тих, хто працює на ринках.
Разом з тим, підрозділи контрольно-перевірочної роботи податкової служби Кіровоградської області протягом 2011 року розширили базу оподаткування майже на 260 млн. грн., донараховано 209,8 млн. грн., в тому числі узгоджених податкових зобов’язань – 44 млн. грн., стягнуто 33,7 млн. грн. Рівень стягнення донарахованих узгоджених податкових зобов'язань складає 76,6 відсотка, що на 5 відсотків більше ніж у 2010 році.
Боротьба з порушеннями законодавства України про оплату праці є одним із пріоритетів в роботі податкової служби області. Протягом 2011 року співробітники органів ДПС Кіровоградщини встановили 1283 факти використання роботодавцями праці найманих працівників без укладання відповідних трудових угод. В результаті контрольно-перевірочної роботи за даними фактами сплачено податків у сумі майже 100 тис. грн.
За рахунок застосування заходів по погашенню податкового боргу до зведеного бюджету податківці протягом минулого року мобілізували 57,5 млн. грн. Такого результату вдалося досягнути внаслідок застосування таких заходів, як стягнення платіжними вимогами з рахунків боржників (2 млн. грн.), вилучення готівкових коштів (462,6 тис. грн.), реалізації майнових активів (2 млн. грн.), стягнення податкового боргу в судовому порядку (5,4 млн. грн.) тощо. Близько 1,4 млн. гривень надійшло від підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства.
Про результати роботи податкової міліції області розповів в. о. першого заступника начальника УПМ – начальника штабу УПМ ДПА у Кіровоградській області Віталій Босненко. За його словами, протягом 2011 року підрозділами податкової міліції області викрито 81 злочин економічної спрямованості. Близько 85 відсотків з них відносяться до категорії тяжких та особливо тяжких. В ході оперативного супроводу документальних перевірок суб’єктів господарювання викрито 32 злочини за ухилення від сплати до бюджету податків та зборів, 26 з яких – в особливо великих розмірах (у 2010 році викрито 25 таких злочинів).
Протягом 2011 року виявлено 12 злочинів за фактами легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (у 2010 році – 7). Легалізована сума коштів склала 4,5 млн. грн. Викрито діяльність 25 суб’єктів господарювання, які мають ознаки фіктивності (у 2010 році – 15). Припинено незаконну діяльність 4 „конвертаційних” центрів.
У 2011 році викрито 5 злочинів за фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту чи транспортування з метою збуту підакцизних товарів (у 2010 році – 2). Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 7,4 млн. грн, із них підакцизних товарів – на суму 1,3 млн. грн. Припинено діяльність 14 підпільних виробництв (у 2010 році – 9), із яких 5 – по незаконному виготовленню підакцизних товарів. Протягом 2011 року закінчено провадженням та направлено до суду з обвинувальним висновком кримінальні справи по 57 злочинах (у 2010 році – 29).
Також за цей час завдяки заходам, вжитим підрозділами податкової міліції області, бюджет поповнився на 55,7 млн. грн. Більше 19,3 млн. грн. з цієї суми надійшло в результаті контрольно-перевірочної роботи, 14,2 млн. грн. – за рахунок застосування оперативно-запобіжних заходів із скорочення податкового боргу, 21,1 млн. грн. – внаслідок відпрацювання суб’єктів господарювання, що мінімізують свої податкові зобов’язання, 21,1 млн. грн. – інших профілактичних заходів.
Встановлено 25 суб’єктів господарювання, що мають ознаки фіктивності. Встановлена сума збитків по кримінальних справах, направлених до суду, складає 11,3 млн. грн. Близько 3,4 млн. грн. з цієї суми вже відшкодовано.
Наприкінці прес-конференції посадовці вичерпно відповіли на запитання журналістів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool