У Кропивницькому реконструкція парку Перемоги отримала найнижчу експертну оцінку

Серпень 06, 2019 | Новини | Переглядів: 1026 | Коментарі: 0

У рамках проекту «Сприяння прозорості та впровадженню антикорупційних заходів у державних підприємствах та органах місцевого самоврядування в Україні» тринадцять членів експертної ради розглянули вісім значимих місцевих та регіональних заходів в різних містах України.

Серед них й реконструкцію парку Перемоги у Кропивницькому. За результатами прозорої системи експертної оцінки саме реконструкція парку набрала найменшу кількість балів. Причиною цього стала варварська обрізка дерев в парку, через яку частина з них згодом всохла.

Нагадаємо, з 1 квітня по 15 червня цього року колективне підприємство "Єлізавета" провело обрізку дерев у парку "Перемоги" майже до «стовпа». Підприємство зробило це у рамках виконання проекту реконструкції парку Перемоги – пам’ятки садово-паркового мистецтва, що входить до ПЗФ України. Замовником робіт виступило Головне управління житлово-комунального господарства міської ради міста Кропивницького. Тендер на виконання робіт виграло КП «Єлізавета». Однак, не маючи проекту на утримання та реконструкцію об’єкта ПЗФ, працівники цього підприємства провели обрізку більше тисячі кленів. У результаті неправильної обрізки крони, частина дерев всохла. Вартість проекту реконструкції 38 716 582 грн., з них майже 9 млн передбачені саме на зелені насадження.

«Обрізка така, вона взагалі не є допустимою не просто в парку садово-паркового мистецтва ,а взагалі стосовно дерева , тут якщо подивитися майже половина цих дерев стоять вже сухі або напівсухі. Вони пускають там якість пагінці , але половина дерева вже суха стоїть.» - Надія Паливода, експертка коаліції громадських організацій «Рада Експертів», голова ГО «Озеленення Кропивницький».

Проект «Сприяння прозорості та впровадженню антикорупційних заходів у державних підприємствах та органах місцевого самоврядування в Україні» представлений Міжнародним центром перспективних досліджень. У рамках проекту вже вдруге були оцінені місцеві та регіональні заходи за квітень-червень 2019 року. Ініціатива здійснюється у партнерстві з Інститутом економічних та соціальних реформ в Словаччині (INEKO) та фінансово підтримується за програмою «Офіційна Підтримка Розвитку Словацької Республіки (SlovakAid)». У Кропивницькому проект реалізує ГО «Асоціація Політичних Наук» - регіональний партнер МЦПД.
Усього проаналізовано вісім місцевих та регіональних заходів в Україні, з яких два спрямовані на вирішення інфраструктурних проблем, два соціальних проекти, два конкурсних проекти, а також заходи щодо облагороджування території та покращення брендингу міста. Найбільш позитивним ставлення експертів виявилося до проектів, пов’язаних з розвитком транспортної інфраструктури міст. Так, проект "Погодження придбання нових тролейбусів за гроші ЄБРР" (м. Полтава) отримав найвищу оцінку (1 місце). На другому місці за важливістю та схваленням експертів є проект щодо розробки та затвердження "Плану сталої мобільності міста" (м. Житомир), метою якого є впровадження європейського досвіду раціональної організації транспортного сполучення та управління дорожнім рухом великого міста.

Найнижчу ж експертну оцінку отримали проекти: щодо затвердження логотипу міста (м. Івано-Франківськ), який не має значного впливу на соціально-економічний рівень життя містян та проект реконструкції парку (м. Кропивницький), вартість якого для міського бюджету є значною, на тлі халтурного виконання робіт та великої кількості невирішених гострих соціальних проблем.

Прес-служба коаліції громадських організацій «Рада Експертів»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool