У Кіровограді відбулось командно-штабне тренування

Жовтень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 1191 | Коментарі: 0

16 жовтня у Кіровограді відбулось командно-штабне тренування, метою якого було відпрацювання дій органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області щодо організації управління заходами цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Навчання дають змогу відпрацювати взаємодію між всіма задіяними в реагуванні на надзвичайні ситуації службами. На навчаннях були присутні голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко, начальник Управління ДСНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак, начальник У СБУ Кіровоградщини полковник Сергій Шульга та начальник У МВС в області полковник міліції Анатолій Вітюк. Участь у них взяли також більше 100 чоловік: голови райдержадміністрацій, міськвиконкомів, керівники спеціалізованих служб цивільного захисту, установ, організацій, фахівці з питань НС райдержадміністрацій, міськвиконкомів, начальники районних підрозділів У ДСНС, головні лікарі центральних лікарень та начальники міських управлінь охорони здоров’я.
Навчання складалися з двох частин – пленарної та практичної. Пленарна частина була присвячена, головним чином, розгляду питань щодо організації роботи різних ланок територіальної підситеми цивільного захисту в умовах загрози і виникнення надзвичайної ситуації, запобігання загибелі й травмуванню людей у зимовий період, а також готовності спеціалізованих служб цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду.
На трьох наступних навчальних точках представники структурних підрозділів обласного Управління з надзвичайних ситуацій продемонстрували організацію роботи пересувного пункту управління, призначеного оптимізувати та зробити більш ефективним процес управління силами і засобами, які залучаються до ліквідації надзвичайної ситуації, забезпечити стійкість, надійність і безперервність роботи в цілодобовому режимі, пункту життєзабезпечення аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС та мобільних пунктів обігріву, які ось уже кілька років поспіль у морозні зими рятують життя тисячам людей у районах та в обласному центрі.
Навчальна точка №5 була присвячена демонстрації техніки спеціалізованих служб цивільного захисту області.
На 6-й навчальній точці увазі присутніх було представлено практичне відпрацювання дій органів управління і сил під час ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з терористичним актом. Зокрема відпрацьовувалась організація та проведення рятування постраждалих у результаті вибуху на міському залізничному вокзалі, гасіння пожежі та розбір будівельних конструкцій, надання невідкладної медичної допомоги постраждалим, відключення об’єкту від систем газо- та електропостачання. Однією з вирізняльних рис цих навчань було залучення громадських організацій та волонтерів до надання допомоги постраждалим на різних етапах проведення рятувальних робіт.
Також у рамках тренувань відбулось відпрацювання порядку дій органу управління охорони здоров’я, бригад 1 та 2 черги, медичного персоналу закладу охорони здоров’я з сортування на приймальному відділенні, надання невідкладної допомоги, спеціалізованої медичної допомоги постраждалим внаслідок терористичного акту у важкому та середньоважкому стані.
За висновком голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, усі служби спрацювали оперативно та злагоджено, головної мети навчань – організація та удосконалення взаємодії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми в умовах надзвичайної ситуації - успішно досягнуто. Також Сергій Анатолійович дав високу оцінку підготовці працівників пожежно-рятувальної служби області. У свою чергу, начальник Управління ДСНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак, відповідаючи на запитання щодо готовності Кіровоградського гарнізону до виконання завдань за призначенням в осінньо-зимовий період, зауважив, що станом на сьогоднішній день усі заплановані заходи щодо підготовки до зими виконані у повному обсязі, з особовим складом проведені відповідні заняття, перевірено техніку, створено резерв паливно-мастильних матеріалів, уточнено та відпрацьовано плани реагування та плани взаємодії з відповідними службами.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool