У Кіровограді відбудеться День інформації

Жовтень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 1105 | Коментарі: 0

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І одночасно ми відзначаємо День українського козацтва. У незалежній Україні це свято встановлено згідно з Указом Президента України «Про День Українського козацтва» від 7 серпня 1999 року. Але неофіційно воно святкується вже декілька століть.

З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці, з її іконою.
Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається як день українського козацтва.
Саме цього дня в обласній бібліотеці для юнацтва імені О.М. Бойченка відбудеться День інформації на тему «Козацька слава не забута».
Відвідувачі матимуть змогу ознайомитися з історією козацтва, його традиціями завдяки книжковим виставкам: «Гетьмани України: легенди, міфи, біографії», «Час згадати нашу славу, брате» та «Ідучи в майбутнє, пам’ятай про минуле». На виставках представлена лише частина літератури цієї тематики що зберігається у фондах бібліотеки, а більш повну інформацію користувачі зможуть отримати звернувшись до каталогів та картотек бібліотеки і проконсультуватися у чергового бібліографа.
О 14.00 відбудеться краєзнавча зустріч «Наше коріння проросло з козацтва». Учасниками заходу стануть кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Шевченко Сергій Іванович та екскурсовод Кіровоградського краєзнавчого музею Шульга Михайло Валерійович.
О 15.10 усі бажаючі матимуть змогу дізнатися про цікаві кулінарні традиції козаків переглянувши мультимедійний журнал «Музей козацької страви: кулінарні традиції ХVІ століття».
День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в 15-17 століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.
Тільки народ, який знає свій родовід, має право розвиватись і самоусвідомлюватись. Тож кожний повинен відчути себе українцем, тільки тоді можна вірити у щасливе майбутнє України.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool