У Кіровограді тривають заходи щодо формування військового ліцею

Січень 21, 2014 | Новини | Переглядів: 1276 | Коментарі: 0

Зокрема, середній навчальний заклад, який розташований на базі колишнього 50-го окремого навчального загону спеціальної підготовки командування Сухопутних військ Збройних Сил України розпочне роботу з 1 вересня 2014 року.

Про це повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.
За інформацією начальника Кіровоградського військового ліцею підполковника Олександра Зіньковського, у поточному році до першого курсу (10 класу) навчального закладу планують набрати 125 ліцеїстів. Відбір буде проводитися на підставі вивчення особових справ абітурієнтів, а зарахування – за результатами вступних іспитів із математики, української мови, фізичної підготовки, а також професійно-психологічного відбору.
Ліцеїсти будуть безкоштовно забезпечені військовою уніформою, чотирьохразовим харчуванням та проживатимуть за встановленим розпорядком дня в обладнаних на сучасний лад казармах покращеного типу.
Окрім планових занять з предмету «Захисту Вітчизни», ліцеїсти щодня будь залучатися до ранко-фізичної зарядки, спортивно-масової роботи та планових занять з фізичної підготовки та спорту.
- Вихованців ліцею будуть навчати в найкращих традиціях підрозділів спеціального призначення, - зазначив підполковник Олександр Зіньковський. – В організації та проведенні польових занять з ліцеїстами, будуть залучатися офіцери та контрактники з окремого полку спеціального призначення. Адже головне завдання нашого навчального закладу – це якісна підготовка юнаків до подальшої їх служби в лавах Збройних Сил України.
Слід зазначити, що з метою збереження матеріальної бази колишніх навчальних військових частин та підрозділів, що підлягають скороченню, і для створення мотивації молоді до проходження військової служби у Збройних Силах України, Міністр оборони України Павло Лебедєв підписав наказ щодо створення військових ліцеїв у містах Кіровоград, Полтава та Миколаїв.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool