Продукти тваринного походження, що стали джерелом неприємного запаху у Кропивницькому - вивезли

Серпень 02, 2019 | Новини | Переглядів: 1050 | Коментарі: 0

Вранці 02 серпня в м. Кропивницькому знову з’явився неприємний запах. У зв’язку з цим та з метою встановлення джерела смороду фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області повторно обстежили територію поля біля с. Вільне Кропивницького району.

Як відомо, раніше один з фермерів вніс на поле в якості добрива неперероблений курячий послід, який придбав на одному з підприємств.

Ці відходи реалізовувалися з порушенням вимог чинного законодавства, тож керівника підприємства, яке реалізовувало неперероблені продукти тваринного походження, було притягнуто до адміністративної відповідальності. Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії господарствам різної форми власності, які займаються утриманням тварин, було заборонено вивозити неперероблені продукти тваринного походження на сільськогосподарські угіддя Кропивницького району. Курячий послід на полі біля с. Вільне було пересипано соломою.

Під час обстеження 02 серпня фахівці Держпродспоживслужби області встановили, що фермер 01 серпня о 21:00 почав прибирати з поля продукти тваринного походження та готувати місце під оранку. Курячий послід було повернуто постачальнику на гноєсховище підприємства для компостування. Тож причиною повторної появи неприємного запаху стало завантаження продуктів тваринного походження в автотранспорт та проведення робіт на землі (передискування поля), де протягом певного часу знаходилися ці відходи.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool