Приватні підприємці Кіровоградщини позитивно оцінюють реформовану спрощену систему оподаткування

Жовтень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 950 | Коментарі: 0

Про це свідчать результати анкетування, яке проводилось в області протягом вересня-жовтня 2012 року. Участь у ньому взяв 871 приватний підприємець регіону.

Прихильно до реформованої спрощеної системи оподаткування ставляться 394 респонденти, або 45,2% від загальної кількості опитаних, так як працювати стало значно легше. В цілому позитивно «спрощенку» оцінюють 205 учасників анкетування (23,5%) проте вважають, що вона вимагає подальшого вдосконалення. Нейтрально, не бачачи великої різниці, до неї ставляться 202 приватних підприємця (23,1%). 70 респондентів (8%) негативно оцінили спрощену систему через те, що їм важко розібратись у нововведеннях.
Найбільш визначальними змінами в згаданій системі підприємці Кіровоградщини вважають класифікацію «спрощенців» у залежності від річного обороту (297 респондентів, або 34%), право на лікарняні та відпустку (281, або 32,2%), збільшення обсягів річного обороту (185, або 21,2%) та можливість бути платником ПДВ (108, або 12,3%).
Позитивно запровадження 5 та 6 груп платників єдиного податку оцінюють 549 «спрощенців» регіону (63%), так як їх класифікація стала більш повною. Нейтрально, бо не цікавляться цим питанням, до нововведення ставляться 244 респонденти (28%). 67 учасників анкетування, або 7,6%, його оцінили негативно, пояснивши свою позицію тим, що воно значно ускладнили спрощену систему.
Дуже позитивно запровадження «адаптативного» періоду для «спрощенців», під час якого до платників єдиного податку не застосовуватимуть жодних штрафних санкцій оцінив 421 респондент. Вони пояснили свою думку тим, що платники єдиного податку мають змогу звикнути до нюансів спрощеної системи, не боячись санкцій. Ще 325 учасників опитування (37,3%) позитивно оцінюють таке нововведення, вважаючи, що цим самим на «спрощенців» зменшено податковий тиск. 95 респондентів (10,9%) не цікавиться даним питанням. А 30 місцевих жителів ставляться до нього негативно, вважаючи, що бюджет втрачає величезні суми коштів.
Результати проведеного анкетування будуть враховані органами ДПС під час підготовки пропозицій щодо подальшого реформування спрощеної системи оподаткування.


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool