Поліцейські встановили особу, причетну до вбивства неповнолітньої дівчини на Кіровоградщині

Серпень 15, 2019 | Новини | Переглядів: 1241 | Коментарі: 0

Працівниками Департаменту карного розшуку спільно з поліцейськими Кіровоградщини, в результаті проведених заходів, було здобуто докази причетності 28-річного мешканця Знам’янського району області до скоєння особливо тяжкого злочину відносно 17-річної жительки с. Суботці, яка зникла 24 серпня 2018 року.

Про це під час прес-конференції повідомив керівник поліції Кіровоградської області Роман Козьяков.

В ніч, коли сталася пригода, до поліції звернулася мати дівчини. На пошуки було задіяно весь особовий склад поліції району та придані сили, однак встановити її місцезнаходження або свідків правоохоронцям відразу не вдалося.

За фактом зникнення особи було розпочато кримінальне провадження, в рамках якого поліцейські провели низку оперативно-розшукових заходів. Для розслідування цього особливо тяжкого злочину було створено спеціальну групу, до якої увійшли найбільш досвідчені працівники карного розшуку, слідства, оперативних служб, ювенальної превенції, експерти та кінологи. Роботу по пошуку неповнолітньої, а також особи, причетної до її зникнення, очолили перший заступник Голови Національної поліції – керівник кримінальної поліції держави В’ячеслав Аброськін, очільник поліції Кіровоградської області Роман Козьяков, його заступник Андрій Бензар та керівник карного розшуку обласного главку Олександр Кодак.

Пошуки неповнолітньої проводилися працівниками обласного апарату поліції області та патрульної поліції, територіальних підрозділів поліції, рятувальниками, військовослужбовцями Нацгвардії України, місцевими жителями та іншими небайдужими громадянами. Під час спільних пошукових заходів було обстежено територію площею понад 1000 гектарів, що охоплює поля, лісосмуги, прилеглі до водойм ділянки.
Обстежено 1142 домоволодіння, 920 житлових приміщень, 178 господарських споруд, опитано близько 3 тисяч громадян, перевірено 12 водойм, близько 100 км лісосмуг, 570 км лісу.
У березні 2019 року на території одного з полів Знам’янського району було виявлено скелет людини. За результатами проведених експертиз встановлено, що він належить саме зниклій мешканці села Суботці. Після отримання цієї інформації, було створено окрему слідчу групу при Головному управлінні Національної поліції, яка здійснювала розслідування виключно даного кримінального провадження.
Робота по встановленню особи, причетної до загибелі неповнолітньої, правоохоронцями не припинялася. В результаті проведених заходів, поліцейським вдалося отримати докази причетності до скоєння особливо тяжкого злочину 28-річного громадянина, який, за інформацією оперативників, після скоєння кримінального правопорушення, виїхав за кордон.

15 серпня 2019 року Ленінським районним судом міста Кіровограда, за клопотанням слідчих, в рамках розпочатого кримінального провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» відносно підозрюваної особи було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool