Опозиція має бути єдиною!

Січень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 1241 | Коментарі: 1

20 січня 2012 року у приміщенні Кіровоградського прес-клубу Реформ відбулася прес-конференція лідера Кіровоградської обласної організації Політичної Партії «УДАР Віталія Кличка» Анатолія Ревенка.

У ході прес-конференції лідер обласного «УДАРу» прокоментував позицію щодо об’єднання з іншими опозиційними силами та про можливість підписання угоди про співпрацю з ними під час виборчої кампанії.
Анатолій Ревенко заявив, що парламентська кампанія фактично вже стартувала, і саме від опозиції залежить майбутнє нашої держави. Є два варіанти розвитку подій: або продовжиться узурпація влади, або опозиція зможе привести у Верховну Раду нових політиків, які зможуть змінити ситуацію в країні на краще. Тому, на засіданні політичної ради партії «УДАР», було прийнято рішення про пріоритетність співпраці нашої партії з іншими демократичними силами.
Також у ході виступу було висвітлено позицію партії щодо умов і засад об’єднання опозиційних сил. По-перше, партія «УДАР» пропонує більш слабким опозиційним силам, які навряд чи зможуть подолати 5-ти% бар’єр , приєднуватись до тих сил, які мають більший рейтинг, але близькі їм за поглядами та ідеологією. На думку Анатолія Ревенка, це ніяким чином нікого не принизить, а лише збільшить шанси опозиції отримати більшість в парламенті.
По-друге, пропонується обирати кандидатів у список не за критеріями товстих гаманців, а за професійними і моральними якостями, щоб вони за жодних обставин не стали тушками: «Опозиція має представити відкриті списки і будь-хто має мати змогу ознайомитись з докладною біографією кандидатів» - заявив Анатолій Дмитрович.
А третє і найголовніше – це визначення єдиного кандидата від опозиції по мажоритарних округах. На думку «УДАРівців» починати треба не з розподілу округів, а з визначення найдостойнішого кандидата, шляхом проведення своєрідного праймеріз між претендентами. І саме переможець такого незалежного опитування і стане кандидатом від опозиції.
Також Анатолій Ревенко наголосив на необхідності проведення спільних дій по недопущенню фальсифікацій під час виборів. «Це і спільні навчання членів комісій та спостерігачів, і відпрацьовані принципи взаємодії з громадськістю та ЗМІ».
««УДАР» пропонує опозиційним до влади силам підписати Угоду про взаємну співпрацю і взаємодопомогу на виборах, про спільні критерії висунення кандидатів та створення спільної більшості у новій Верховній Раді України» - заявив Пан Ревенко. Така угода буде передана на ознайомлення всім опозиційним силам, а також Юлії Тимошенко та Юрію Луценку, які на думку «УДАРівців» мають брати участь у майбутніх виборах.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool