Нова виправочно-підбивочно-рихтувальна машина Одеської залізниці заощаджуватиме півмільйона гривень на рік

Січень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 980 | Коментарі: 0

Нова виправочно-підбивочно-рихтувальна машина неперервної дії (динамічний підбивочний експрес 09-3Х) дозволить заощадити кошти залізниці шляхом економії дизельного палива та збільшенню продуктивності на 40%.

Адже підвищена продуктивність (одночасне підбивання трьох шпал з інтегрованим стабілізатором колії) та інші технічні характеристики дозволяють замінити три машини ВПР-1200 чи ВПР-02 та стабілізатор колії ДГС-62. Порівняно з витратами дизельного палива на виконання 1 км колії трьома машинами складає 171,35 кг проти 100,3 кг витрат на динамічному підбиваючому експресі 09-3Х. Економія дизельного палива на 1 км виконання робіт складає 71,05 кг. Таким чином при плановому завантажені машини — 500 км на 2014 рік економія палива на рік становитиме майже 500 тис. грн., понад 50 тонн умовного палива.
Також можливе зведення до мінімуму часу заняття колії та поліпшення використання коротких “вікон”. Машина залишає за собою готову, довготривалу колію з оптимальними параметрами.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool