На Одеській залізниці обрали переможців огляду-конкурсу народної творчості

Грудень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 1052 | Коментарі: 0

Нещодавно в конференц-залі санаторію-профілакторію «Біла акація» відбувся другий етап огляду-конкурсу народної творчості працівників чотирьох дирекцій перевезень Одеської залізниці.

Члени журі під головуванням заступника начальника залізниці з економічних питань Наталії Пшеченко та начальника служби кадрової і соціальної політики Юрія Гоголенка оцінювали творчі здібності одеських залізничників в музичному, хореографічному, театральному та цирковому мистецтвах у наступних номінаціях: «хорові колективи», «окремі виконавці», «окремі виконавці театрального жанру», «народна хореографія», «солісти інструментального жанру», «вокальні ансамблі» та багато іншого.
Учасники огляду-конкурсу демонстрували свої таланти: співали народних пісень, танцювали, віртуозно грали на баяні, акордеоні, скрипці, читали вірші…Огляд-конкурс нараховував понад 40 хорових і танцювальних колективів, вокалістів, інструменталістів і навіть акробатів. Залізничники повною мірою проявили свої таланти і не залишили байдужими нікого з присутніх.
В номінації «хорові колективи» перемогу отримав хоровий колектив художньої самодіяльності «Магістраль» і народний самодіяльний колектив-хор «Джерело» із Знам’янського локомотивного депо. Серед «окремих виконавців» кращими стали Микола Палієнко та дует Лідія Іщук та Любов Семенова (з локомотивного депо ім. Т.Шевченка).
Дитячий любительський колектив «Веселка» (діти працівників Знам’янської дирекції залізничних перевезень) отримав перемогу у номінації «народна хореографія». «Кращими виконавцями театрального жанру» стали Валентина Половко, Віта Кулик (Знам’янське локомотивне депо), Вікторія Марчук (будівельно-монтажне експлуатаційне управління) та дует «Світанок» (Херсонська дирекція залізничних перевезень). Станіслав Коновалов (Знам’янське локомотивне депо) став кращим «солістом інструментального жанру». Чоловічий ансамбль локомотивного депо ім. Т.Шевченка перемогли в номінації «вокальні ансамблі». Талановитими визнали й «окремих виконавців циркового жанру» - Дарину Король та Олега Кочетова (Одеська дирекція залізничних перевезень).
Народний артист України Анатолій Дуда, член журі конкурсу зазначив: «Цього року рівень підготовки виявився досить високим. Підбором творів та виконавською майстерністю порадували окремі виконавці фольклорної і сучасної музики. Називати загальний рівень огляду-конкурсу самодіяльним було б не зовсім доречно. Скоріш за все багато хто з його учасників роблять перші кроки на шляху до професійного заняття мистецтвом».
Нагадаємо, що третій заключний етап огляду-конкурсу пройде у жовтні у Харкові, де за звання кращих змагатимуться претенденти із шести залізниць України.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool