На Кіровоградщині злочинець вкоротив життя двом літнім пенсіонерам

Жовтень 31, 2014 | Новини | Переглядів: 1049 | Коментарі: 0

Тяжкий злочин 25-річний раніше судимий громадянин скоїв з метою наживи. Лише одна тисяча гривень коштувала двом літнім пенсіонерам життя.

Аби уникнути відповідальності, зловмисник власноруч викликав на місце пригоди працівників міліції та завчасно продумав історію, яка б доводила всім, що він не винний.
Повідомлення про те, що в одному з сіл Новгородківського району сталося подвійне вбивство надійшло до міліції зранку. Схвильований чоловік стверджував, що помітив «щось неладне», коли побачив у своїх сусідів не вимкнене на ніч світло та ще й домашня живність «бездоглядно» ходила по двору у той час, як він точно знав, що господиня зачиняла двері сараю рівно о 17 годині. Виявивши у хатині закривавлених пенсіонерів, чоловік, з його слів, якнайшвидше зателефонував у міліцію, аби вбивцю знайшли і «суворо покарали».
На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. До розкриття тяжкого злочину долучилися працівники Управління карного розшуку УМВС в області та оперативники місцевого райвідділу міліції. Після кількох годин напруженої роботи особу підозрюваного було встановлено. Ним і виявився 25-річний сусід потерпілих.
У день, коли сталася трагедія, зловмисник вештався без діла селом. Деякий час він пиячив з друзями за кошти, які взяв у батьків, однак готівка досить швидко закінчилася. Вже під вечір молодик вирушив до односельців, аби позичити у них гроші.
До незачиненої хатини чоловік увійшов саме тоді, коли 75-річний господар та його 82-річна дружина обговорювали господарські справи. Позичати нетверезому хлопцю відкладені з пенсії незначні заощадження дідусь з бабусею відмовилися. За хвилину «гість» вже вигукував в їх бік образливі слова та погрози.
Незважаючи на це, пенсіонер вийшов до двору, аби принести до хати дрова. Ледве переступивши поріг своєї оселі, потерпілий відчув потужний удар по голові, далі додалася ще низка ножових ударів.
У цей час його дружина перебувала у сусідній кімнаті і зрозуміла, що відбувається поряд. Через хворі ноги, вона не могла нічого вдіяти, лише дістала з шухлядки тисячу гривень, загорнула їх у клаптик газети і присіла на підлозі біля ліжка.
Коли, після розправи з пенсіонером нелюд зайшов до кімнати, жінка тихенько простягнула йому гроші і попросила не вбивати… Однак її слова не викликали жодних емоцій у ката.
Після скоєного зловмисник подався додому, де майже годину спокійно спав. Пізніше чоловік почав турбуватися про те, як довести усім власну непричетність до смерті сусідів. Для цього він вирушив до місцевої крамнички, віддав борги та купив горілки, а далі майже до пізньої ночі пиячив з друзями. Ще б пак, як може скоїти злочин той, хто весь час перебував на очах.
Для того, аби «закріпити результат», молодик вирішив остаточно заплутати сліди, тож особисто повідомив про тяжке кримінальне правопорушення працівників міліції.
Незважаючи на усі хитрощі, уникнути відповідальності зловмиснику так і не вдалося. На місці злочину було знайдено низку речових доказів, які й стали основними у кримінальному провадженні. Зрозумівши, що надурити нікого не вийшло, підозрюваний показав, де викинув закривавлений ніж та розповів, як саме витратив гроші, які взяв з рук бабусі до того, як позбавив її життя.
– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство», - розповідає начальник Новгородківського РВ УМВС України в Кіровоградській області Ігор Брєєв. – За ці дії зловмиснику загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
Під час слідчих дій, коли на місце пригоди під конвоєм було доправлено підозрюваного, до двору потерпілих зійшлися селяни. Дехто з них просто хотів подивитися чоловіку у вічі, одна з сусідок мала намір кинути в нього каменем, але, подумавши, таки втрималася. Люди впевнені у тому, що хочуть, аби він лишився живим, ось тільки обов’язково за ґратами, назавжди.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool