На Кіровоградщині виявили 61 порушника правил полювання

Листопад 11, 2014 | Новини | Переглядів: 937 | Коментарі: 0

У мисливських угіддях Кіровоградщини триває сезон полювання 2014/15 років, котрий розпочався 9 серпня полюванням на пернату дичину.

Починаючи з 1 листопада відкрито також полювання на диких парнокопитних тварин. Добувати пернатих буде дозволено до 30 листопада. Полювання на козуль, кабанів та оленів закінчиться 28 грудня.

Як свідчать результати роботи спеціалізованих рейдових бригад, до складу яких входять представники державної лісової охорони, право- та природоохоронних органів і єгерська служба користувачів мисливських угідь, не всі мисливці полюють за встановленими правилами. За даними сектору мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства, найбільш розповсюдженим серед виявлених є порушення пункту 1 статті 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», а саме полювання без належного на те дозволу.

Упродовж 2014 року за порушення правил полювання притягнуто до адміністративної відповідальності 61 особу, на яких накладено штрафів на суму 7 004 грн., стягнено – 6596 грн. Відповідно до кількості складених протоколів найбільше порушень – 18 – виявлено працівниками ДП «Компаніївський лісгосп».

Обласне управління нагадує усім мисливцям про дотримання правил полювання і техніки безпеки при використанні вогнепальної зброї. Не забувайте про культуру полювання та дбайливе, толерантне ставлення до природи; не шкодьте лісовим рослинам і тваринам, адже це брати наші менші і ліс є для них рідною домівкою.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool