На Кіровоградщині триває операція «Мак-2014»

Липень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 940 | Коментарі: 0

За понад півтора місяці, протягом яких проводяться відповідні оперативно-профілактичні заходи, правоохоронці вже виявили та вилучили з територій домоволодінь і присадибних ділянок жителів області майже 21 тисячу нарковмісних рослин.

Загалом працівниками органів внутрішніх справ регіону з початку операції викрито більше 70 фактів незаконних посівів або вирощування маку чи коноплі, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Понад 20 особам повідомлено про підозру у вчиненні відповідних кримінальних правопорушень. Згідно з чинним законодавством за подібні злочини передбачено відповідальність у вигляді штрафу, арешту до шести місяців, обмеження волі до трьох років та позбавлення волі на строк від трьох до семи років (ст. 310 КК України).
– У ході проведення відпрацювання правоохоронці виявили на присадибних ділянках та територіях домоволодінь громадян більше 18,6 тисяч рослин маку та понад 2,3 тисяч – коноплі. Також за місцем проживання мешканців області було виявлено та вилучено більше 3,4 кілограмів макової соломки і майже 2,6 кілограма марихуани, які вони незаконно зберігали, – зазначив начальник ВБНОН УМВС в області Руслан Нагорний.
Крім того, працівники міліції склали 7 адміністративних протоколів за фактами незаконного посіву або вирощування снотворного маку чи конопель (ст. 106-2 КУпАП) та 2 – за невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку (ч. 2 ст. 106-1КУпАП). Сума накладених штрафів становить майже 1600 гривень.
Робота у даному напрямку продовжується.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool