Три випадки африканської чуми свиней зафіксовані на Кіровоградщині

Серпень 22, 2024 | Новини | Переглядів: 268 | Коментарі: 0

Частину територій сіл Коробчине, Рубаний Міст Новоукраїнського району та села Іванківці Кропивницького району оголосили епізоотичними вогнищами з африканської чуми свиней

Всі випадки зафіксовані в особистих підсобних господарствах. У кожному епізоотичному вогнищі проводяться заходи, направлені на локалізацію та недопущення поширення інфекції.

Проводиться робота з уточнення свинопоголів’я в зонах захисту та спостереження. Сигнальних повідомлень про випадки підозри на захворювання та загибель свинопоголів’я з навколишніх населених пунктів та господарств не надходило.

Вкотре звертаємо увагу власників свинопоголів`я на необхідність дотримання біобезпеки та «закритого режиму» свиногосподарства. Профілактичні щеплення чи лікування АЧС відсутні❗️Тож хвороба призводить до 100% смертності свинопоголів’я та значних економічних збитків для власників тварин. Водночас вірус АЧС не передається людині.

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool