На Кіровоградщині протидіють розповсюдженню наркоманії в дитячому середовищі

Листопад 13, 2014 | Новини | Переглядів: 865 | Коментарі: 0

У ході проведення відповідних профілактичних заходів працівники кримінальної міліції у справах дітей та служби у справах дітей Олександрівського району вилучили з місцевої родини 6-річну дитину, наркозалежні батьки якої зовсім не дбають про створення належних умов для її проживання та виховання.

Загалом упродовж листопада на території області проводиться відпрацювання сімей, в яких дорослі, що вживають або мають схильність до вживання наркотичних засобів, перебувають на обліках. Спільними зусиллями з органами місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування правоохоронці планують комплексно вивчити ситуацію в таких родинах і вжити профілактичних заходів щодо запобігання поширення наркоманії серед неповнолітніх.
Так, працівниками міліції уже перевірено понад 600 осіб, що перебувають на обліках в ОВС, як споживачі наркотиків, та у сім’ях 76 з яких мешкають діти. Також спільно з представниками служби у справах дітей перевірено усі ці родини. За результатами складено акти обстеження умов проживання дітей, у 74 сім’ях вони визнані задовільними.
Стосовно однієї з родин до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Кіровоградської райдержадміністрації направлено подання у зв’язку з тим, що батько вживає наркотичні речовини та потребує надання медичної й психологічної допомоги. У понад 50 сім’ях з дорослими проведені профілактичні бесіди з метою недопущення вчинення правопорушень стосовно дітей.
Крім того, під час проведення перевірки в Олександрівському районі працівниками міліції та представниками служби у справах дітей вилучено з сім’ї малолітню дитину та передано під тимчасову опіку бабусі. Наразі вирішується питання про позбавлення батьківських прав 40-річної матері та 50-річного батька. Наркозалежні громадяни перебувають на обліку та неодноразово попереджались про необхідність створення належних умов для проживання дитини, але відповідних висновків не зробили.
Робота у даному напрямку продовжується.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool