На Кіровоградщині прокуратура повернула з протиправного користування землі навчального закладу вартістю півмільйона гривень

Листопад 12, 2014 | Новини | Переглядів: 853 | Коментарі: 0

На вимогу прокуратури Добровеличківського району розірвано незаконний договір про спільний обробіток землі, що належить Юр’ївській загальноосвітній школі на праві постійного користування, площею 23 га вартістю 424 тис. грн.

Факт укладення незаконного правочину між Юр’ївською загальноосвітньою школою та сільськогосподарським підприємством виявлено прокуратурою району в ході перевірки. Встановлено, що фактично вказанні землі використовувалася не за цільовим призначенням, а кошти від здійснення спільної діяльності на потреби дітей школи не використовувалися.
При цьому, відділом освіти, молоді та спорту Добровеличківської райдержадміністрації даний договір не погоджувався та контроль за виконанням його умов не здійснювався, що призвело до вказаних порушень законодавства. На вимогу прокуратури двох винних посадовців відділу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Крім того, прокуратурою району за фактом зловживання своїм службовим становищем керівництвом загальноосвітнього закладу та за фактом службової недбалості посадових осіб відділу освіти, молоді та спорту розпочато два кримінальні провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 КК України та ч. 1 ст. 367 КК України відповідно.
Вказані кримінальні провадження направлено для проведення досудового розслідування до Добровеличківського РВ УМВС України в Кіровоградській області.
Стан слідства перебуває на контролі прокуратури району.
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool