На Кіровоградщині працюють «псевдоінспектори»

Липень 31, 2019 | Новини | Переглядів: 764 | Коментарі: 0

До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надходять повідомлення про діяльність невстановлених осіб, які представляються інспекторами Держпродспоживслужби.

Зазначені особи погрожують суб’єктам господарювання штрафними санкціями за нібито встановлені порушення та вимагають від них грошову винагороду за ненакладання таких санкцій.

Враховуючи зазначене, Держпродспоживслужба області наголошує: відповідно до ч.4 ст.4 Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5 квітня 2007 року №877 органи, уповноважені здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності, встановлюються виключно законом. Зокрема згідно з чинним законодавством органом, який має право здійснювати заходи державного нагляду та контролю за господарською діяльністю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, а також захисту споживачів, є Держпродспоживслужба та її територіальні органи. Відповідно жодна особа чи громадська організація не наділена повноваженнями здійснення державного контролю у вказаних сферах, у тому числі щодо застосування санкцій за порушення вимог законодавства.

Зазначаємо, що перед початком перевірки інспектор Держпродспоживслужби зобов’язаний надати службове посвідчення, направлення на перевірку та зробити запис у журналі реєстрації заходів державного нагляду (за наявності такого журналу у суб’єкта господарювання).

До того ж всі заходи контролю здійснюються фахівцями з обов’язковою відеофіксацією.

У разі виникнення сумніву щодо законності проведення перевірки, рекомендуємо звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Наші контакти: (0522) 24 63 36, м. Кропивницький, вул.Тараса Карпи, 84; електронна адреса: gudpss@kr.consumer.gov.ua. Якщо ж на Ваше підприємство прийдуть «псевдоінспектори», негайно викликайте Національну поліцію.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool