На Кіровоградщині обікрали церкву

Вересень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 999 | Коментарі: 0

Зірвавши навісний замок, 25-річний безбожник уночі викрав Євангеліє та скриньку для зберігання церковної утварі, вироби з срібла і гроші, залишені вірянами в якості пожертви, у сумі 16 гривень. За ці дії підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Пригода сталася вихідними днями. Перехожі, йдучи повз релігійну споруду, звернули увагу на зламаний замок. На місце віряни терміново викликали працівників міліції.
З’ясувавши, що з приміщення церкви зникли деякі цінності, правоохоронці якнайшвидше розпочали пошуки підозрюваної особи.
А тим часом злодій ще з ночі полишив територію села. Зловмисник вирушив до Кіровограда, де, продавши частину крадених виробів зі срібла, за два дні встиг відвідати кілька розважальних закладів. Повернувшись до населеного пункту, він оселився у будинку своєї родички і навіть не наважувався виходити на вулицю. Однак усі заходи «перестороги» не допомогли йому сховатися від пильної уваги оперативників.
Після їх візиту чоловік не лише втратив спокій, а й залучив в якості «захисника» власну родичку. Навіть після того, як в городі її садиби розшуковцями було знайдено закопаним викрадене з релігійної споруди Євангеліє, жінка щосили лементувала та «сипала» звинуваченнями на адресу всіх, хто міг сприяти «переїзду» родича за ґрати.
– За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», - розповідає начальник Маловисківського РВ УМВС в області Сергій Рудь. – Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
До того ж, місце проживання у такий спосіб чоловік змінюватиме не вперше у своєму житті. Раніше він вже притягувався до відповідальності за крадіжку, грабіж та розбійний напад.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool