На Алеї героїв Кіровоградської льотної академії увічнено пам’ять славетної льотчиці

Грудень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 947 | Коментарі: 0

Під звуки духового оркестру і військового салюту відкрилась при Кіровоградській державній льотній академії Національного авіаційного університету меморіальна композиція, присвячена Герою Радянського Союзу Антоніні Худяковій. Славетна льотчиця у роки Великої Вітчизняної війни здійснила понад 900 нічних бойових вильотів, за що її називали «майстром нічних ударів».

Це вже третій монумент, котрий увічнює імена знаменитих авіаторів Кіровоградщини на Алеї героїв. Він встановлений за ініціативи й підтримки обласної громадської організації «Молоді регіони» (голова – депутат облради Олександр Шаталов). Саме з цієї урочистої події розпочалося масштабне відзначення 70-ї річниці визволення Кіровограда від німецько-фашистських загарбників.
Для участі у велелюдній акції зібралися представники обласної та міської влади, активісти міського осередку Партії регіонів та ВГО «Молоді регіони», керівництво й курсанти льотної академії, військові, журналісти. На запрошення організаторів до Кіровограда з Олександрії прибула донька уславленої льотчиці, - Тетяна Семирічинська. Вона привезла в дарунок музею ДЛАУ книгу журналіста Тамари Аноко «Орієнтир на зірку», написану на основі фактів біографії Антоніни Худякової та її чоловіка Ігоря Семирічинського. Почесна гостя розповіла присутній на мітингу молоді, що в основі сюжету улюбленого багатьма поколіннями фільму «В бій ідуть лише старики» лежить реальна історія її батьків – легендарних льотчиків Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років. Вона висловила упевненість, що ті, хто шанує героїв і зводить їм пам’ятники, ніколи не стане руйнівником:
- Я вірю в те, що, пам’ятаючи про приклад беззавітного служіння Вітчизні моєї матері та її бойових побратимів, ви будете прагнути чинити так само. І у вас ніколи не підніметься рука для того, аби нищити пам’ятники – кому б вони не були присвячені.
Прагнення повернути з небуття імена героїв минулої війни – справа важлива і шляхетна, підкреслювали учасники мітингу: заступник Кіровоградського міського голови Вадим Дрига, начальник ДЛАУ Сергій Неділько, інші гості.
- Сьогодні це стало можливим саме завдяки Партії регіонів та її молодіжному крилу, яке є ініціатором та активним учасником естафети воїнської слави і Всеукраїнської вахти пам’яті – цілої низки заходів на відзначення 70-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, - сказала начальник департаменту освіти й науки облдержадміністрації Ельза Лещенко.
Вона високо оцінила патріотичні проекти ДЛАУ, реалізовані за підтримки «Молодих регіонів» Кіровоградщини. Так, завдяки фінансовій допомозі громадської організації музей навчального закладу раніше поповнився 50 фото видатних льотчиків, був відреставрований літак МИ-6 у сквері авіанавігації. А невдовзі відбудеться презентація книги про Героя Радянського Союзу Антоніни Худякової для курсантів та працівників вишу.
Прес-служба Кіровоградської обласної організації Партії регіонів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool