Міністр промислової політики України Михайло Короленко побував у Кіровограді

Листопад 29, 2013 | Новини | Переглядів: 948 | Коментарі: 0

Сьогодні у Кіровограді з робочою поїздкою перебував Міністр промислової політики України Михайло Короленко.

Зранку, оглянувши виробничі потужності ПРаТ "Червона зірка", він поспілкувався із трудовим колективом заводу, а потім зустрівся у регіональній Торгово-промисловій палаті із керівниками провідних підприємств, представниками бізнесових кіл та професійних спілок області. Мета зустрічі – обговорити євроінтеграційний курс України крізь призму її соціально-економічного вибору

Під час зустрічі Міністр промислової політики України Михайло Короленко розповів, що являлося причинами підписання Розпорядження Кабінету Міністрів України про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.
Детальний аналіз головних причин економічного спаду останніх місяців від Міністра зводився до єдиного висновку - наразі ринки України занадто залежні від східних партнерів, зокрема, Російської Федерації, що відіграло одну з ключових ролей у призупиненні підготовки до підписання Асоціації. Яку б галузь не брався аналізувати Міністр, скрізь відчутний російський вплив – або в плані головного експортера певного виду української продукції, або ж як постачальника сировини, наприклад, газу. За словами Михайла Короленка, лише за два тижні простою українських товарів на кордоні з Росією вітчизняні підприємства втратили 2 млрд. грн.
- Європейський Союз – це стратегічна перспектива України. І робота Уряду з наближення України до європейських стандартів не припиняється ні на день. При цьому ми маємо зберігати напрацьовані коопераційні зв’язки зі східними партнерами. За таких умов прийняте керівництвом держави рішення про необхідність тристоронніх перемовин за участі європейської і російської сторони – це єдино правильне рішення, - переконаний Міністр промислової політики України.
- Позицію України, нашого Президента на Вільнюському саміті не просто почули, до неї нарешті почали дослухатися. Економіка України має бути пріоритетом на шляху до чергових переговорів з європейськими партнерами. Відтак, Україна розраховує на солідарність та підтримку з боку Європейського Союзу, його держав-членів, а також країн-партнерів, - підкреслив Михайло Короленко.

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool