Кіровоградський район: житель Медерового знайшов у лісі снаряди

Жовтень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 1134 | Коментарі: 0

Увечері 1 жовтня житель села Медерове, що у Кіровоградському районі зателефонував за номером «101» та повідомив про небезпечні знахідки, на які натрапив у балці неподалік села під час заготівлі сушняку

Вісім 76-міліметрових артилерійських снарядів часів Другої світової війни лежали вимиті дощами майже на поверхні землі, розкидані то тут, то там по балці.
2 жовтня фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області, що прибули для знешкодження виявлених боєприпасів, ретельно обстежили вказану чоловіком територію та виявили вчетверо більше одиниць зброї. Загалом знайдений арсенал налічує 34 артилерійських снаряди часів війни калібру 76 та 105 мм. Сапери вилучили та знешкодили небезпечні знахідки.
А ми нагадуємо, що з такими знахідками не варто жартувати. Якщо ви натрапили на застарілий боєприпас чи навіть те, що від нього залишилось, негайно повідомляйте службу порятунку, ні в якому разі не рухайте його, не діставайте із землі, щоб «краще роздивитись», не несіть додому, не кидайте у вогонь та нічим не вдаряйте по ньому, натомість обгородіть будь-чим це місце та довірте вилучення і знешкодження вибухонебезпечних предметів фахівцям пожежно-рятувальної служби.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool