Кіровоградські оперативники затримали рецидивіста

Вересень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1080 | Коментарі: 0

Жертвою зловмисника стали троє жінок віком від 68 до 89 років, що проживають в Новоукраїнському та Олександрівському районах області.

До помешкання потерпілих чоловік проникав у пізню пору доби, аби не чули сусіди, погрожував розправою та відбирав заощадження і мобільні телефони. За ці дії раніше судимому за подібні злочини громадину «світить» значний тюремний строк, довжиною у 12 років.
Повідомлення про скоєння розбійного нападу надійшло до Новоукраїнського районного відділу міліції вже на ранок. 68-річна жінка вночі почула, як в її будинку хтось ламає віконну раму. За хвилину в темряві заметушився невідомий чоловік, який, швидко зорієнтувавшись в обстановці, вибіг на кухню та прихопив зі столу ножа.
Приставивши його до горла потерпілої, зловмисник почав вимагати у господині гроші. Розуміючи що життя «висить на волосині», жертва не вагаючись віддала йому наявні 1900 гривень та мобільний телефон. Усе це нападник поклав собі до кишені і зник у темряві так само швидко, як і з’явився.
Поки налякана потерпіла нерухомо сиділа в кутку кімнати, здригаючись від найменшого шурхоту, її кривдник вже біг полями в напрямку обласного центру.
Дістатися пішки до Кіровограда йому вдалося лише пізнього вечора. Витрачати гроші на житло 32-річний чоловік не став, тож влаштувався на нічліг у компанії безхатченків. Наступного ранку підозрюваний, аби якнайменше спілкуватися з сторонніми, пішки вирушив до Олександрівського району.
Цього разу жертвами нападника стали дві старенькі бабусі. До однієї чоловік зайшов через незамкнені двері, до іншої «дістався» через вікно. Здобиччю зловмисника стали лише 4 тисячі гривень, які потерпілі заощаджували з пенсії, та два мобільні телефони. Витративши частину грошей, чоловік таки винайняв для себе готельний номер на околиці села, де вирішив зупинитися на ніч перед тим, як вирушити у «далеку дорогу». Однак на заваді його планам стали оперативники.
У результаті спільних заходів працівники Управління карного розшуку УМВС в області, Новоукраїнського та Олександрівського районних відділів міліції встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його.
– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України «Грабіж» та частиною 3 статті 187 КК «Розбій», – розповідає заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Юрій Крошко. – За ці дії підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Це буде другий тюремний строк у житті чоловіка, раніше він вже встиг побувати за ґратами за скоєні розбої. Тоді від його рук постраждало більше 20 осіб похилого віку.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool