Кіровоградські даішники нагадують водіям: «П’яний за кермом - злочинець!»

Жовтень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 1136 | Коментарі: 0

Саме під таким гаслом Державтоінспекція нині проводить профілактичні заходи на автодорогах області. Правоохоронці переконують водіїв відповідально та принципово ставитися до питання тверезості за кермом.

Загалом боротьба з пияцтвом за кермом – не епізодична, а постійна і систематична робота інспекторів ДАІ. Відтак вартові доріг здійснюють ряд заходів, спрямованих на виявлення і «знешкодження» нетверезих водіїв. Окрім штрафних санкцій у разі виявлення порушення, працівники ДАІ проводять роз’яснювальну роботу з керманичами.
Кожну добу на дорогах області працівники ДАІ затримують близько 15 самовпевнених водіїв, які наважилися сісти за кермо після вживання спиртних напоїв. Лише за 9 місяців нинішнього року виявлено понад 5279 водіїв у стані алкогольного сп’яніння різного ступеню.
Днями, під час нагляду за дорожнім рухом, працівниками відділу ДАІ з обслуговування м. Кіровограда у транспортному потоці був помічений автомобіль ГАЗ-3110, характер руху якого викликав підозру в інспекторів. Після зупинки транспортного засобу, співробітникам ДАІ стала одразу ж зрозумілою «дивна поведінка» керманича. Той перебував за кермом автівки з явними ознаками алкогольного сп’яніння, хоча й заперечував це. Прилад «Драгер Алкотест» підтвердив факт сп’яніння, виявивши у водія 2,41 проміле алкоголю у крові. Відносно водія інспекторами ДАІ був складений протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», а автомобіль ГАЗ-3110 вилучено з транспортного потоку та доставлено на зберігання до спеціального майданчика для тимчасового зберігання транспортних засобів.
Відповідно до законодавства за власну безрозсудність і ризик своїм та чужими життями винуватцям доводиться сплачувати штрафи в розмірі від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування авто на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб, для інших осіб – штраф від 3400 до 5950 гривень або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.
Цього разу завдяки пильності інспекторів ДАІ вдалося уникнути трагедії. Проте так буває, на жаль, не завжди. Статистика свідчить і про більш серйозні наслідки, до яких призводять водії, які, незважаючи на алкогольне сп’яніння, наважуються керувати автотранспортом. З початку року в області зареєстровано 15 ДТП з вини нетверезих керманичів, у яких було травмовано 22 людини, ще 6 випадків призвели до загибелі людей.
Як би впевнено не почував себе водій, який вжив навіть невелику дозу алкоголю, але, сівши за кермо в такому стані, він автоматично стає потенційним злочинцем. Тому керманичам варто дослухатися до поради не ризикувати даремно ні своїм, ні, тим більше, чужим здоров'ям і життям. Якщо Вам довелося випити спиртного, подбайте про надійне місцезнаходження свого автомобіля і доберіться до місця проживання пішки, за допомогою громадського транспорту або таксі. Відповідальне та принципове ставлення до питання тверезості за кермом має стати обов’язковим правилом для водіїв.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool