Кіровоградська область друга в Україні за рівнем охоплення учнів позашкільною освітою

Грудень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 1185 | Коментарі: 0

Про це заступник голови ОДА Галина Пастух повідомила під час прес-конференції, присвяченої соціальному захисту дітей в області.

Зокрема, Галина Пастух відзначила, що у рамках реалізації завдань, поставлених Президентом України перед владою на місцях, та враховуючи, що нинішній рік оголошений Главою держави Роком дитячої творчості, в області велику увагу приділено захисту прав кожної дитини, зокрема, максимальному охопленню дітей позашкільною освітою.
На сьогодні цей показник становить 81,4%, за яким наша область займає друге місце в Україні, після Сумської області.
Галина Пастух також торкнулася питання дошкільної освіти, рівень охоплення якою становить 90,5%. Проте, за словами посадовця, це недостатній показник, адже в Україні рівень охоплення малечі дошкільною освітою складає в середньому 94-95%. Отже є ще над чим працювати.
Важливе місце також посідає реалізація завдань Президента щодо максимального охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання, з тим, щоб вони жили та навчалися не в школах-інтернатах, а мали можливість відчути родинне тепло – у прийомних родинах та у будинках сімейного типу. З цією метою вже наступного року планується оптимізувати школи-інтернати у Шостаківці та у Пантаївці.
Також Галина Пастух відзначила, що важливим питанням залишається забезпечення безперешкодного підвозу дітей та вчителів з віддалених населених пунктів до опорних навчальних закладів у сільській місцевості.
Як відзначила директор департаменту освіти і науки ОДА Ельза Лещенко, навчальні заклади області на сьогодні ще потребують близько 200 шкільних автобусів. Проте, лише за останні два роки було придбано для навчальних закладів 205 таких автобусів, за допомогою яких та за рахунок орендованого автотранспорту на сьогодні забезпечено стовідсотковий підвіз школярів та вчителів.
Ельза Лещенко нагадала, що упродовж останніх 3-х років саме Кіровоградщина отримала таку кількість нових шкільних автобусів, як ніколи протягом останніх десятиліть.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool