Кіровоградщина -територія грибних отруєнь

Жовтень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1060 | Коментарі: 0

«Дикорослі гриби, зібрані на території степової Кіровоградщини, вживати небезпечно!» - подібними закликами рясніють о цій порі року усі обласні і районні засоби масової інформації.

А на підтвердження – ще й приклади. Проте на декого така заборона не має жодного впливу. Навіть ті, хто має гіркий досвід тихого полювання, не завжди дослухаються її.
Ось і цими вихідними грибочки вклали на лікарняне ліжко четверо осіб.
19 жовтня до реанімаційного відділення Кіровоградської дитячої обласної лікарні з діагнозом «отруєння грибами» госпіталізовано трьох 15-річних дівчаток. Через декілька днів студенток перевели до педіатричного відділення, де вони пробудуть до кінця тижня. Першокурсниці професійно-технічного училища проживають в одній кімнаті у студентському гуртожитку, тож і домашні грибні консерви куштували разом.
20 жовтня до Олександрівської центральної районної лікарні у середньоважкому стані потрапив 72-річний житель села Розумівки. Чоловіка стравою з грибів напередодні пригостили діти.
Зауважимо, що усі постраждалі відносяться до категорії людей, яким вживати будь-які гриби протипоказано.
І знову звертаємось до жителів області: не ризикуйте життям і здоров’ям – відмовтеся від збирання і вживання дикорослих грибів!
 

Прес-служба ТУ МНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool