Кіровоградщина: спецоперація «Пірати»

Вересень 24, 2014 | Новини | Переглядів: 969 | Коментарі: 0

Працівники міліції викрили порушення провайдером кабельного телебачення авторських та суміжних прав

На території одного з районних центрів Кіровоградської області приватне підприємство не санкціоновано, без укладання договору із правовласником, розповсюджувало сигнал кількох телепрограм та надавало протиправний доступ абонентам до їх перегляду у телекомунікаційній мережі.
Факт вчинення кримінального правопорушення працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС в області виявили у ході проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Пірати».
У ході досудового розслідування було встановлено, що службові особи приватного підприємства, розташованого в іншій області, винайняли в оренду для тимчасового користування приміщення в районному центрі на Кіровоградщині.
З даного відділення у порушення Закону України "Про авторське право та суміжні права" без укладання договору із правовласником і розповсюджувалися сигнали телепрограм споживачам кабельної мережі телебачення.
Працівники міліції провели огляд вказаних приміщень, де було вилучено два TV тюнера та кілька системних блоків, за допомогою яких здійснювалося порушення встановленого порядку маршрутизації інформації, тобто зміна режиму роботи мережі електрозв'язку.
Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку офісного приміщення приватного підприємства правоохоронці вилучили документацію.
– Розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права та суміжних прав), триває, – повідомив начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Кіровоградській області Олександр Ляпун. – На даний час призначено низку експертиз.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool