Кіровоградщина: рятувальники попереджають про небезпеку отруєнь дикорослими грибами

Вересень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1048 | Коментарі: 0

Як правило, о цій порі активізуються грибники, адже, не зважаючи на численні застереження, люди продовжують збирати, вживати дикорослі гриби та труїтись ними.

Працівники пожежно-рятувальної служби, щоб запобігти трагічним наслідкам «тихого полювання», окрім роз’яснювальної роботи щодо небезпеки збирання й вживання дикорослих грибів, проводять рейдові перевірки у місцях їх збирання та продажу. Один з таких рейдів відбувся нещодавно у лісовому масиві Державного підприємства «Компаніївського лісового господарства» у Кіровоградському районі.
Під час рейду рятувальники нагадали громадянам про те, що небезпека отруєння дикорослим грибом існує завжди, навіть якщо людина є досвідченим грибником, адже найчастіше, перебуваючи на лікарняному ліжку, потерпілі запевняють лікаря, що їли тільки їстівні гриби, бо вже не один рік їх збирають. А потім виявляється, що помилково прийняли, наприклад, пластинчасті отруйні гриби та умовно-їстівні за їстівні. Крім того, велика частка отруєнь стається внаслідок невмілої або неправильної кулінарної обробки грибів. Погана екологія дає підстави вважати причинами отруєнь й інші фактори, такі як місце збирання грибів. Також ризиковано купувати гриби у приватних осіб в місцях стихійної торгівлі. Ще лікарі наголошують, що швидких і достовірних способів виявляти отруйність чи їстівність грибів не існує. Цибуля, часник, срібні предмети не можуть визначити їх токсичність. Це можна зробити лише у спеціалізованій лабораторії.
Аби убезпечити громадян від шкоди, якої можуть завдати страви з дикорослих грибів, працівники Служби 101 проводитимуть такі рейди постійно, бо лише в такий спосіб можна попередити про небезпеку якомога більше громадян.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool