Кіровоградщина: розбійники грабували з електрошокером (ФОТО)

Квітень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

Зловмисниками виявилися троє жителів міста Знам’янки віком від 20 до 27 років. Просто посеред білого дня чоловіки вчинили розбійні напади на літніх людей, за що їм загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

До Знам’янського міського відділу міліції наприкінці січня надійшло повідомлення від 85-річної місцевої жительки про те, що невідомий чоловік напав на неї у власному будинку. Того ж дня через кілька годин правоохоронці отримали схожу заяву від іншого жителя районного центру. 84-річний дідусь розповів, що троє незнайомців увірвалися в будинок, побили його та забрали гроші.

У результаті проведення слідчих дій працівники міліції вийшли на слід зловмисників та затримали їх. Двоє із підозрюваних вже були раніше засудженні: за нанесення тілесних ушкоджень та крадіжки.

Виявилося, що ідейним натхненником «трійці» був наймолодший із товаришів. Молодики заздалегідь готувалися до нападів. До пенсіонера навідалися ще у грудні минулого року начебто для того, аби допомогти йому з ремонтом даху. До бабусі один із них також заходив, але під приводом винайняти житло, оскільки старенька мешкала сама.

У день нападу, прийшовши в будинок потерпілої, 20-річний зловмисник представився соціальним працівником та запропонував відремонтувати холодильник. Його напарник тим часом слідкував біля хвіртки, аби ніхто сторонній не завадив їх планам.

Коли жінка відмовилася від послуг незнайомця, той дістав з кишені електрошокер та направив заряд їй у шию. Пенсіонерка втратила свідомість, але, оговтавшись, стала кликати на допомогу. Нападник злякався та втік геть з пустими руками.

Через кілька годин зловмисники вже втрьох в іншому районі міста увірвались до будинку самотнього літнього чоловіка, побили його палицями, а потім забрали 7 тисяч гривень.

За словами начальника Знам᾿янського МВ УМВС України в Кіровоградській області Андрія Крищенка, за цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Нею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Зловмисниками виявилися троє жителів міста Знам’янки віком від 20 до 27 років. Просто посеред білого дня чоловіки вчинили розбійні напади на літніх людей, за що їм загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

 

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool