Кіровоградщина: проведено перевірки навчальних закладів до ЗНО

Квітень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 815 | Коментарі: 0

Протягом квітня поточного року органами ДСНС України в області проведено позапланові перевірки стану протипожежного захисту 35 закладів освіти області, які будуть задіяні під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень громадян.

За результатами перевірок встановлено, що Департаментом освіти і науки облдержадміністрації, місцевими органами виконавчої влади та керівниками навчальних закладів проводиться певна робота щодо забезпечення пожежної безпеки об'єктів освіти, створення безпечних умов для навчання дітей, студентської молоді та роботи педагогів.
До керівників навчальних закладів доводяться вимоги відповідних розпорядчих документів місцевих органів виконавчої влади з питань пожежної безпеки. На об’єктах освіти призначено працівників, відповідальних за протипожежний стан будівель. Проводяться навчання, інструктажі працівників та учнів з правил пожежної та техногенної безпеки. Розроблено і погоджено у встановленому порядку з органами державного пожежного нагляду інструкції з дотримання протипожежного режиму в закладах, схеми евакуації людей на випадок виникнення пожежі.
При здійсненні вказаних заходів інспекторським складом міст та районів області особлива увага приділялась стану утримання електрогосподарства, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, установок пожежної автоматики, шляхів евакуації, забезпеченості навчальних закладів первинними засобами пожежогасіння тощо. Керівників об’єктів зобов’язано вжити невідкладних заходів з попередження виникнення пожеж, а також усунення у повному обсязі недоліків, зазначених у приписах.
Також місцевими органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки в області забезпечено здійснення масово-роз’яснювальної роботи з питань пожежної безпеки. З персоналом освітніх установ проведено інструктажі та заняття з питань пожежної безпеки.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool