Кіровоградщина: оникіївські лісівники провели семінар

Січень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 1026 | Коментарі: 0

Днями на Кіровоградщині перебували делегації працівників лісового господарства Київської, Полтавської та Черкаської областей.

Мета їхнього візиту передбачала вивчення досвіду державного підприємства «Оникіївський лісгосп» (Маловисківський район) - єдиного на цей час в лісовій галузі України підприємства, яке застосовує електронний облік деревини в поєднанні з 1С бухгалтерією версія 8.2. Темою семінару стала «Взаємодія програми «Управління лісогосподарським підприємством України» з програмою «Електронного обліку деревини».
Про досвід впровадження електронного обліку деревини та функціонування його з 1С: Підприємcтво версія 8.2 учасникам семінару розповіла головний бухгалтер Оникіївського лісгоспу Олена Тихончук.
– Програма «1С: Бухгалтерія» оперативно надає інформацію щодо формування собівартості продукції, яка випускається підприємством. Керівник лісгоспу, маючи оперативні дані, може прискорювати вплив на виробничі процеси та контролювати витратний механізм. У бухгалтерської служби є можливість щоденно впливати на формування собівартості. Підприємство може постійно розподіляти свої надходження і витрати, – підкреслила Олена Ростиславівна. – Електронний облік лісопродукції у поєднанні з сучасною бухгалтерською програмою та комп'ютерними технологіями дозволяє відкинути виконання дублюючих операцій та виключити помилки, які виникають внаслідок людського фактору під час переписування даних, а також при ручному їх внесенні в комп’ютер.
Із практичним досвідом роботи в єдиній державній системі електронного обліку деревини гостей Кіровоградщини ознайомив інженер з лісозаготівель Оникіївського лісового господарства Сергій Слюсаров. Він продемонстрував, як відбувається приймання та відпуск лісопродукції в Оникіївському лісництві за допомогою сучасних технічних пристроїв – маркування лісопродукції, введення характеристик заготовленої деревини до до кишенькового персонального комп’ютера і передача на центральний сервер, друкування товаротранспортної накладної на термопрінтері. Спеціаліст аргументував переваги модернізації такої роботи – економічні й фінансові, а також значне скорочення часу на процес заготівлі та відпуску лісопродукції.
- Процес електронного обліку деревини повністю ґрунтується на електронному документообізі, - сказав Сергій Сергійович. - Важливим результатом є значне скорочення паперового документообігу та різних видів звітності між виробничими підрозділами підприємства. Створена система дозволяє переглянути весь ланцюг руху заготовленої лісопродукції - від місця її заготівлі до кінцевого споживача.
У ході обговорення учасники семінару піддавали аналізу нагальні виробничі питання й висловлювали свої пропозиції щодо піднятих тем. У тісному колі лісівники обмінювались досвідом, ділились своїми планами і знаходили шляхи до реалізації порушених питань.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool