Кіровоградщина: на території Оникіївського лісництва відбувся рейд

Липень 27, 2019 | Новини | Переглядів: 580 | Коментарі: 0

26 липня патрулювання спільно з представниками поліції та лісівниками відбулося на території Оникіївського лісництва ДП «Оникіївський лісгосп».

Організатори профілактичного відпрацювання обійшли угіддя лісництва, звертаючи увагу на наявність застережних табличок, мінералізованих смуг та шлагбаумів на в’їздах до лісу.

Спілкувалися із відпочивальниками, яким нагадали про основні заходи пожежної безпеки у лісі. Зокрема, наголосили, що вогнище дозволяється розкладати лише у спеціально відведених рекреаційних зонах. Після відпочинку, залишаючи ліс, багаття необхідно ретельно загасити, щоб не спровокувати пожежі.

З тим, як приборкати пожежу на початковій стадії, мешканці району знайомі, але рятувальники ще раз підкреслили, що в таких випадках не варто панікувати та негайно телефонувати за номером «101». Під час роз’яснювальної роботи зазначалось, що пожежі у лісових масивах мають велику швидкість розповсюдження та можуть перекинутися на жнивні поля, що зараз є особливо небезпечно. Повідомили мешканцям району і про адміністративну та кримінальну відповідальність за провокування пожеж, які завдають значної шкоди довкіллю.

На завершення розмови були роздані застережні листівки, де наводяться рекомендації як не допустити пожежі на території лісових масивів.

У ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool