Кіровоградщина: ДАІ розпочало комплекс профілактичних заходів

Жовтень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 961 | Коментарі: 0

З 22 жовтня ДАІ розпочало комплекс профілактичних заходів «Перевізник – зима 2012»

    Незважаючи на заходи, які вживаються Державтоінспекцією щодо профілактики аварійності на пасажирському автотранспорті, стан безпеки пасажирських перевезень потребує додаткової уваги. Крім численних порушень Правил дорожнього руху водіями, які перевозять пасажирів, ситуацію ускладнює суттєве зменшення світового дня та погіршення погодних умов, насамперед часті тумани, дощі та різкі перепади температури.

    З метою підвищення безпеки пасажирських перевезень, ДАІ України спільно з представниками Укртрансінспекції з 22 жовтня по 12 листопада проведе комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Перевізник зима – 2012».

    У цей період будуть проведені перевірки підприємств і  суб'єктів господарювання, на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особлива увага приділятиметься питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справність приладів обігріву стекол та салону, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

    У ході заходів будуть проведені інструктажі з перевізниками та водіями щодо дотримання вимог законодавства у сфері пасажирських перевезень і особливостей експлуатації рухомого складу в осінньо-зимовий період.

   Також, здійснюватиметься посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, в першу чергу за дотриманням швидкісних режимів, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки тощо.

    Зважаючи на численні факти дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв автобусів, які здійснюють нерегулярні перевезення, працівники ДАІ та фахівці Укртрансінспекції приділять значну увагу дотриманню вимог безпеки під час руху автобусів у нічний час, у тому числі при перевезенні на замовлення, наявність двох водіїв на маршруті протяжністю понад 500 км.  

                                   До уваги учасників дорожнього руху!

  Державтоінспекція України звертає увагу водіїв на мінливу осінню погоду. Під час поїздок в умовах недостатньої видимості потрібно бути гранично уважними та обережними, суворо дотримуватись вимог Правил дорожнього руху. При тумані відстань до об’єкту здається в кілька разів більшою, ніж є насправді. Тому при попаданні в смугу туману водіям необхідно максимально знизити швидкість і збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду.

    Крім того, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами). Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool