Кіровоградець незаконно заволодів грошима через крадену банківську картку

Липень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 957 | Коментарі: 0

Спритним шахраєм виявився 29-річний раніше судимий за зберігання наркотичних засобів кіровоградець.

В під’їзді одного з будинків в обласному центрі у поштовій скриньці чоловік випадково знайшов у паперовому конверті платіжну банківську картку. Не довго думаючи, зловмисник вирішив залишити її собі.
Вже перебуваючи вдома, місцевий житель через мережу Інтернет зайшов на веб-сайт відповідної банківської установи, де незаконно зареєструвався. Тим самим здійснив несанкціонований вхід до автоматизованої системи дистанційного банківського обслуговування під виглядом справжнього власника картки.
У подальшому, видаючи себе за легітимного користувача системи, зловмисник кілька разів перераховував окремі суми з одного карткового рахунку на інший. Потім отримував готівку через банкомати та витрачав гроші на власні потреби, завдавши потерпілим збитків на понад 860 гривень.
– Наразі особі оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) та ч. 1 ст. 200 (Незаконні дії з платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків) Кримінального кодексу України, – повідомив начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС в області Олександр Ляпун. – Досудове розслідування триває.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool