Кіровоград: зловмисник викрав 17 автівок

Січень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 873 | Коментарі: 0

Зловмисник під приводом посередника з продажу транспортних засобів, видурив у потерпілих громадян та перепродав 17 транспортних засобів. За такі дії йому загрожує до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У листопаді минулого року до міліції із заявами про незаконне заволодіння їх автомобілями звернулося кілька місцевих жителів. Усі вони вказали, що з метою подальшого продажу, в обмін на боргову розписку, передали свої автомобілі знайомому. За домовленістю, той мав віддати їм попередньо оговорену суму готівки після продажу транспорту. Однак замість грошей потерпілі отримали лише обіцянки…
Як з’ясувалося, 29-річний підозрюваний ніде не працював і проживав разом з родиною у квартирі, яку винаймав. Згодом, для того, аби заробити гроші на життя, не докладаючи особливих зусиль, він вирішив налагодити «власний бізнес» з перепродажу чужого майна.
Замість «стартового капіталу» у нагоді зловмиснику стали звичайні газетні оголошення…
Так, умовляючи потерпілих віддати йому, так би мовити, «під реалізацію» свої автомобілі, зловмисник у подальшому перепродавав їх без переоформлення документів. Для нових клієнтів «продавець» розповідав вигадану історію про те, що він, начебто, працює у приватній структурі, яка реалізовує транспортні засоби, відібрані у їх колишніх працівників за борги.
Таким чином, за нетривалий період часу зловмисник продав аж 17 авто. За попередніми даними, прибуток від оборудок склав близько 300 тисяч гривень, які він швидко витратив на власні потреби.
Коли потерпілі звернулися із заявами до міліції, зловмисник, покинувши родину, втік спочатку до Криму, а потім переїхав до столиці.
Кмітливий молодик навіть влаштувався на роботу, розраховуючи на те, що розшукати його серед такої кількості людей, буде те саме, що знайти голку у копні сіна… Однак, його припущення виявилося хибним.
Наразі підозрюваний дає покази слідчим. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 та 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), – розповідає начальник Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області Володимир Куценко. За такі дії йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.
СЗГ УМВС в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool