Кіровоград: За тиждень працівники ДАІ затримали 129 п`яних водіїв

Січень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 856 | Коментарі: 0

Дороги нашого міста переповнені різними транспортними засобами – легковими автомобілями, вантажівками, маршрутними таксі, тролейбусами, мотоциклами і т.д. Кожен обирає свій транспортний засіб, аби зберігати свій час і встигати виконати все заплановане.

Статистика задокументованих порушень вказує на те, що транспортними засобами часто керують несвідомі водії, які несерйозно ставляться до виконання Правил дорожнього руху. Нормою стали проїзди на червоне світло світлофора, паркування у невстановленому місці. Найчастіше водії перевищують дозволену швидкість руху, ігнорують правила обгону, проїзду перехресть та залізничних переїздів. Проте справжньою бідою стало пияцтво за кермом, яке становить собою загрозу не лише для самого водія, а й для інших учасників дорожнього руху. Кожний водій знає про адміністративну відповідальність за таке порушення, та, на жаль, не кожний розуміє, що через таке правопорушення можна втратити життя.

П’яний водій – це потенційна загроза суспільству. Усіх неприємностей, які він може доставити як собі, так і оточуючим, не перерахувати. Усі можливі небезпеки добре відомі, проте, на жаль, нерідко це не зупиняє деяких людей від керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Більшості водіїв після прийняття алкогольних напоїв здається, що вони бадьоро себе почувають, сміливість ллється через край, реакція нібито загострюється, та й свої дії вони повністю контролюють. Проте це тільки суб’єктивні відчуття. Насправді відбувається розлад нервової системи, притупляється увага, сповільнюються нервово-м’язові реакції. Найголовніше – втрата відчуття небезпеки. За кермом цей стан реально може призвести до трагедії. Адже під час будь-якого найменшого ускладнення дорожньої обстановки, коли необхідно негайно прийняти рішення, час реагування водія збільшується. А несвоєчасно виконаний маневр може призвести до неочікуваних наслідків.

За минулий тиждень працівники ДАІ затримали 129 водіїв, які керували транспортними засобами під дією алкоголю. Причому більшість керманичів були у такому стані, що ледве трималися на ногах. Можна лише здогадуватися, до яких наслідків така необережність могла призвести. Проте, дякуючи злагодженій роботі інспекторів Державтоінспекції Кіровоградської області, обійшлося без дорожньо-транспортних пригод та потерпілих.

Проблема пияцтва за кермом, можливо, і не вирішиться, доки всі водії, не тільки ті, хто хильнув чарку, а й оточуючі, не зрозуміють реальність небезпеки, яку становлять такі керманичі для кожного з нас. Сувора відповідальність за керування в п’яному вигляді – це ніщо перед загрозою життю й здоров’ю, яку несе в собі кожний, хто, випивши, сідає за кермо.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool