Кіровоград: водоканали зобов`язалися припинити порушення антимонопольного законодавста

Грудень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 948 | Коментарі: 0

Так, на виконання доручення Голови Антимонопольного комітету України Кіровоградське відділення в ході позапланової виїздної перевірки виявило низку порушень в діях ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

Підприємство порушувало терміни надання технічних умов на приєднання до системи централізованого водопостачання, терміни дії зазначених технічних умов, були обмежені в часі, необгрунтовано включало вимогу виконання робіт по приєднанню у виконавця технічних умов, тобто у себе, та без підставно вимагало додаткове отримання окремого дозволу на підключення до діючої мережі.
Також, на даному товарному ринку було виявлено порушення в діях Комунального підприємства «Міськводоканал» (м. Бобринець).
У 2012-2013 роках Підприємством надавалися технічні умови на проектування та підключення до водопровідної мережі з встановленням строку дії – 1 рік з дня отримання замовником, що порушує вимоги частини 7 статті 30 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», якою встановлено, що технічні умови є чинними до завершення будівництва.
Вищевказані дії обох підприємств порушували законні інтереси замовників, які є незахищеними за відсутності ефективно функціонуючого ринкового механізму зі значною конкуренцією, а тому такі дії були б неможливими за умов існування реального змагання між учасниками ринку.
Підприємства визнали факт вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та зобов′язалися сплатити штраф до державного бюджету України.

Голова тервідділення О. Корнюша
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool