Кіровоград: відбулася літературно-музична акварель

Січень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1063 | Коментарі: 0

Саме під такою назвою у рамках підготовки до відзначення 200-річчя з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка в Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей імені А.П.Гайдара відбулася літературно-музична акварель.

Юні вихованці бібліотечної студії "АРТ-СВІТ" спеціально підготували літературно-музичну акварель, під час якої учасники святкового дійства поринули в атмосферу сильного, правдивого, доброго та мужнього слова Великого Кобзаря, взявши участь у численних вокально-музичних та хореографічних номерах, присвячених творчості Тараса Шевченка, декламували кращі твори поета.
Вітаючи юних шанувальників творчості великого українського поета, заступник голови обласної державної адміністрації Галина Пастух відзначила, що Президент України з метою гідного відзначення 200-річчя від дня народження великого українського поета оголосив 2014-й рік Роком Тараса Шевченка.
– Про знаковость цієї події не лише для нашої держави, а й для усього світу, говорить той факт, що на генеральній конференції 37-ї сесії ЮНЕСКО, 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка було включено до Календаря пам'ятних дат, до відзначення яких ЮНЕСКО приєднуватиметься протягом 2014 – 2015-го років, – зазначила Галина Пастух.
– Гідне відзначення 200-річчя Тараса Шевченка, має, на переконання Глави держави, консолідувати українське суспільство, зміцнити імідж Української держави. У цьому контексті Президент висловив задоволення тим, що підготовка до цієї дати вже перетворилася на справжній всенародний рух, – наголосила посадовець.
Завершили Шевченківське свято учасники зразкового дитячого хореографічного колективу "Метелиця", які виступили з запальним народним танком "Україна" та під дружні оплески виконали пісню "Кароока Україна".
З нагоди 200-річчя Тараса Шевченка у виставково-презентаційній залі бібліотеки також розгорнуто книжкову виставку "Чарівний пензель Кобзаря" та експозицію з 25 кращих творчих робіт учнів дитячих художніх та мистецьких шкіл області "Шевченко – молодий погляд".
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool